zondag, 28 juni 2015 13:36

Vanaf woensdag 1 juli: Vrij reizen OV voor Schiedamse minima

Vanaf 1 juli 2015 biedt de gemeente Schiedam haar inwoners met een minimuminkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm de mogelijkheid vrij te reizen op de lijnen van de RET.

Waarom
Deelnemen aan activiteiten in de stad, op bezoek gaan bij familie, naar de huisarts of op zoek gaan naar een nieuwe baan is belangrijk. Voor mensen met een minimuminkomen kunnen kosten voor openbaar vervoer een drempel zijn om mee te doen in de maatschappij. Daarom geeft de gemeente Schiedam de inwoners van Schiedam met een minimuminkomen de mogelijkheid vrij te reizen op de lijnen van de RET.

Voor wie
Vrij reizen geldt voor iedereen met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm. De regeling is dus niet beperkt tot ouderen of mensen met een uitkering.

Hoe werkt het
Vrij reizen geldt voor alle lijnen van de RET, behalve voor het BOBbusnet, de Fast Ferry en het Randstad Railtraject Berkel Westpolder tot en met Den Haag Centraal Station. Vrij reizen is mogelijk op doordeweekse dagen vanaf 9.00 uur, in het weekend en op feestdagen ook vóór 9.00 uur 's ochtends.

Om gebruik te kunnen maken van vrij reizen moet u een eigen persoonlijke OV-chipkaart hebben. Heeft u deze nog niet, dan kunt u de OV-chipkaart alvast aanvragen op www.ov-chipkaart.nl  De persoonlijke OV-chipkaart kost € 7,50 en is voor eigen rekening. Vervolgens moet vrij reizen worden toegevoegd aan de OV-chipkaart. Informatie over hoe dit werkt ontvangt u zodra vrij reizen is toegekend.

Aanvragen
Als u aan de eisen voldoet en een uitkering van de gemeente Schiedam ontvangt, bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, krijgt u in de tweede helft van juni schriftelijk bericht. U hoeft niet zelf contact op te nemen.
Als u wel aan de eisen voldoet, maar geen uitkering van de gemeente Schiedam ontvangt - bijvoorbeeld als u zzp'er bent met een laag inkomen - dan moet u zelf een aanvraag doen. U vindt alle informatie hierover op de website van de gemeente Schiedam. Kijk op www.schiedam.nl/vrijreizen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws