maandag, 06 oktober 2014 14:29

Vandaag is het de dag van de leraar

Toegegeven: wij van de redactie van PopUpTv wisten het zelf ook niet tot we het net op Twitter lazen: Het is vandaag de Dag van de Leraar. Het is de bedoeling dat we vandaag leraren in het zonnetje zetten! Wij houden wel van gekke acties dus hierbij nemen we de oproep graag over.

Elk jaar vieren we op of rond 5 oktober de Dag van de Leraar, dit jaar op maandag 6 oktober. Verras ook jouw leraar of collega! Hoe? Een aantal ideeën vind je hieronder. Zelf een ander leuk idee? Laat het ons weten! Heb je foto's van een geslaagde actie? Stuur ze naar PopUpTv (http://popuptv.nl/contact)


Top Talent Tulp

Laat zien dat je jouw (oud-)leraar een toptalent vindt en geef hem of haar de Top Talent Tulp. Via deze link kun je drie tulpenbollen in een passend doosje bestellen.

 

Bedankwand

Maak een grote bedankwand op school en laat alle leerlingen hier iets op schrijven voor hun leraar of lerares. Je kunt zelf een wand van hout maken of een van de prikborden bij jou op school gebruiken en hier losse briefjes op prikken.

Koffie

Huur een heuse Italiaanse barista (koffiemaker) en voorzie alle leraren van een heerlijke koffie. Een cappucino, een latte machiato of een espresso, alles is mogelijk!

Flashmob

Organiseer een flashmob met alle leerlingen van de school. Dit kan op het schoolplein zijn tijdens de pauze, maar ook op een drukke locatie ergens anders. LET OP: dan moet er wel begeleiding zijn vanuit de directie! Kinderen mogen niet zomaar een flashmob organiseren tijdens schooltijd op een externe locatie. Dit heet spijbelen ;-) Vergeet je flashmob niet te filmen zodat je hem later nog op je Facebook kan zetten of op Youtube.

Doe mee met www.bedankjeleraar.nl

Bedank die ene inspirerende docent/leraar/meester/juf van nu of van vroeger en deel je blijk van waardering via www.bedankjeleraar.nl.

Maak leraren trending topic op Twitter, tweet je waardering met de hashtag #bedankjeleraar.

Taart

Bestel een taart voor jouw leraren op school via Taartenwinkel.nl en trakteer je leraren op 6 oktober!

Doe mee met 'Een 10 voor de juf'

Doe mee met 'een 10 voor de juf'. Geef jouw juf of meester een gezellig bloemetje of vrolijk plantje. Maak er iets persoonlijks van! Een zelfgemaakt boeketje, met aanvulling uit eigen tuin? Misschien een vrolijk plantje met een kleurplaat om de pot? Wees creatief! Dat verdienen de juf en de meester op 6 oktober toch ook?

Brief

Schrijf met zijn allen een mooie / lieve brief of een gedicht voor de leraren. Gebruik hiervoor een grote rol papier (papieren tafellaken of rol behang) en zorg ervoor dat deze bijvoorbeeld de hele aula versiert.

Lipdub

Verras je leraar of lerares met een zelf gemaakte lipdub! Dit is een soort videoclip waarin een bekend liedje wordt geplaybackt. Denk van te voren goed na over de insteek van je lipdub en probeer er een persoonlijke 'touch' aan te geven. Neem bijvoorbeeld een liedje waarvan je weet dat je leraar of lerares het heel goed vindt. Of speel in de clip juist allemaal gebeurtenissen na uit de klas, verwerk zijn/haar hobby's erin etc. Laat iemand die niet in de klas zit filmen, zo komt iedereen aan bod in de clip. Op de Dag van de Leraar laten jullie het filmpje zien. Op YouTube kan je veel inspiratie vinden, zoek daar maar eens met de zoektermen 'lipdub' en 'school'.

Appeltaart

Bak voor de hele school een appeltaart.

Bedankappel

Maak een bedankappel voor elke leraar. Alle leerlingen schrijven een persoonlijke boodschap voor hun leraar op een klein papiertje. Deze bevestig je aan een satéprikker. Steek alle satéprikkers in een appel en overhandig deze met je hele klas op een feestelijke manier.

Twitter

Twitter allemaal leuke berichtjes over je leraren en zorg ervoor dat deze zichtbaar zijn via het smartboard op school. Gebruik allemaal #bedankjeleraar.

Pinterest

Maak een collage aan op www.pinterest.com. Laat iedereen een foto, spreuk, berichtje inleveren en verzamel alles tot een mooie online collage.

Ansichtkaart

Schrijf allemaal een kaart aan je lievelingsleraar. Zet erop waarom jij hem of haar zo bijzonder vindt. Doe ze op tijd op de bus en op 5 oktober worden ze allemaal in 1 keer bezorgd. (Je kan ze ook stiekem in het postvakje leggen als niemand kijkt.)

Logo

Vervang tijdens de Dag van de Leraar je profielfoto op facebook, twitter etc. tijdelijk door het appellogo op deze site. Zo maken we met zijn allen op die dag duidelijk dat we blij zijn met alle leraren in Nederland.

T-shirt

Laat een t-shirt bedrukken met een leuke spreuk (en het appellogo). Denk aan: 'Je bent een toffe peer', 'Mijn oogappel', 'Best te pruimen', 'Gaan met die banaan', enzovoort.

Stickers

Laat stickers maken met leuke spreuken (& het appellogo). 'Je bent een toffe peer', 'Mijn oogappel', 'Best te pruimen' , 'Gaan met die banaan', etc. Versier het bureau, de stoel of het bord van de leraar of lerares met de stickers.

Projectie

Projecteer het appellogo groot op de muur van de school. Laat daarna allemaal spreuken van leerlingen voorbij komen. Of alle namen van de leraren.

Karikatuur

LeRAAR; laat een tekenaar komen op school en laat van alle leraren een karikatuur maken. Hang de portretten na 5 oktober op in de gang(en) van de school.

Schoolkrant

Maak een speciale editie van de schoolkrant, helemaal in het teken van de leraren. Doe een interview met een leraar, laat leerlingen aan het woord over hun favoriete leraar, vraag naar de lievelingsrecepten van leraren, etc.

Intercom

Spreek met de rector/directeur af dat tijdens de les (bijvoorbeeld om 10 uur) alle leerlingen van de school via de intercom een signaal krijgen en ineens tegelijk gaan staan en gaan klappen/juichen. Leraren zullen erg verbaasd zijn. Door de intercom kan de rector/directeur dan omroepen dat dit een staande ovatie is ter ere van al het harde werk van de leraren.

Ideeën voor een presentje

Vier en 'pluk de dag van de leraar' en bedank dit jaar alle collega's met bijvoorbeeld een leuke snoezie!
Kijk op www.intrateach.com en ontdek welke leuke, originele en betaalbare presentjes IntraTeach ingekocht heeft!

 

Advertentie