zaterdag, 07 maart 2015 09:56

Vandaag themazaterdag Rijkswaterstaat over 'Make-over' Kethelplein

Op zaterdag 7 maart 2015 geeft Rijkswaterstaat themapresentaties over de gedaanteverwisseling/make-over van het Kethelplein. Bezoekers krijgen inzicht in hoe het 'klaverblad' is omgetoverd naar een volwaardig verkeersknooppunt. In maart is de inrichting van het Kethelplein gereed.

Voorlichters van Rijkswaterstaat vertellen en laten zien waarom en hoe het 'klaverblad' is geworden tot wat het nu is. Ze vertellen u onder andere hoeveel nieuwe 'kunstwerken' er zijn gebouwd en hoe gebruik is gemaakt van bestaande 'kunstwerken' en onderdelen uit 1968. Eind maart worden de laatste werkzaamheden aan het Kethelplein afgerond.

De themapresentaties vinden plaats om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur en zijn vrij toegankelijk.

Bouwplaatswandeling

Bezoekers van de themapresentaties om 11.30 uur en 13.30 uur maken kans op deelname aan een bouwplaatswandeling. Tijdens de presentatie verloot Rijkswaterstaat 15 kaartjes voor een wandeling over de bouwplaats. De wandelingen vinden direct na de presentaties plaats, om circa 12.30 uur en 14.30 uur. De minimumleeftijd voor deelname aan de wandeling is 18 jaar. Het dragen van laarzen, helm en veiligheidshesje is verplicht. Deze worden door het informatiecentrum verstrekt.

Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam

In het informatiecentrum leest en hoort u onder meer over de geschiedenis en het ontwerp van de A4 Delft-Schiedam. Voorlichters van Rijkswaterstaat beantwoorden uw vragen over de aanleg van de snelweg en over specifieke thema's zoals tunnelveiligheid en geluidsschermen. Ook de verschillende constructies in het tracé, zoals de landtunnel en het eco-aquaduct, komen in het informatiecentrum aan bod. Vanaf de uitkijkheuvel kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein overzien. Het informatiecentrum is al door ruim 20.000 mensen bezocht.

Adres en openingstijden

Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam.

De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur bellen naar 06-31001893.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws