zaterdag, 16 mei 2015 21:34

VDL start met forse nederlaag

waterwegsport

VDL is vanmiddag de nacompetitie gestart met een ruime nederlaag. Tegen Neptunus/ Schiebroek werd het in Rotterdam 5-0. Volgende week zullen alle zeilen dus bijgezet moeten worden, wil de ploeg van Arwin Verburgh de volgende ronde bereiken.VDL die aan dit toetje mocht meedoen, omdat ze in hun competitie de 1ste periode hadden gewonnen, kwamen voor rust met 2-0 achter. Beide doelpunten kwamen voort uit een hoekschop. Dit was een beetje geflatteerd, daar VDL het eerste kwartier zeker goed uit de startblokken kwam.

De tweede helft werd dan ook ingegaan met het idee om zeker een keer te scoren en wellicht leek het mogelijk om de 2-0 nog recht te zetten. Dit bleek helaas een lastige opgave, want na vijftien minuten in het tweede bedrijf scoorde de Rotterdammers de 3-0. Toch bleef VDL hopen op een uitdoelpunt, welke in een dubbele confrontatie zo belangrijk is. Doordat Neptunus/ Schiebroek beschikte over enkele rappe buitenspelers liepen zij vlak voor tijd ook nog uit naar een 5-0 voorsprong, wat ook de eindstand werd.

De return in Maassluis volgende week zaterdag lijkt hierdoor een formaliteit. Waterwegsport vroeg trainer Arwin Verburgh naar zijn mening. "We zullen er alles aan doen om het prachtige seizoen niet af te sluiten met een domper. Komende week zal er wederom hard getraind worden, maar we moeten even tot bezinning komen en deze nederlaag verwerken.

Mocht VDL alsnog de volgende ronde bereiken dan wacht de winnar van het duel tussen SVC'08 en HVC'10. Het eerste duel tussen deze twee ploegen werd met 0-2 gewonnen door HVC'10

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws