vrijdag, 27 februari 2015 17:04

VDL tegen subtopper Vitesse Delft

VDL speelt aankomende zaterdag in Delft tegen Vitesse Delft de eerste wedstrijd voor de derde periode en dus staat er een mooi duel op het programma. Beide ploegen draaien goed mee bovenin en het kon wel eens een heel spannend duel gaan worden ook.

Vitesse Delft mag aankomende zaterdag op hun eigen Sportpark Tanthof Zuid gaan proberen om VDL van een overwinning af te houden. De "runner-ups" staan momenteel op een vijfde plaats met vier punten achter de nummer twee VDL; echter met één wedstrijd minder gespeeld. Een plaats bij de eerste vijf behoort – voor beide ploegen – dus zeker tot de mogelijkheden, maar dan zullen er ook wedstrijden als deze tegen VDL gewonnen moeten worden.De mannen uit Delft waren de laatste weken in goede doen, want in twee wedstrijden tijd won de club toch zes belangrijke punten in de strijd om een plaats bij de eerste vijf. Eerst werd er thuis afgetekend gewonnen van Lyra met 5-2, terwijl men afgelopen zaterdag toch een beetje verrassend uit met 0-1 won van RCL. De club uit Delft zit dus "in de winning mood" en zal dit thuis tegen VDL willen doorzetten.

VDL, de nummer twee van de ranglijst, doet het zeer goed dit seizoen en de ploeg is, door de winst van de eerste periode, ook al verzekerd van de nacompetitie, maar een plaats bij de eerste vijf biedt net wat meer zekerheid dan wanneer het buiten de top-5 zou vallen.

In de thuiswedstrijden is VDL dit seizoen zeer sterk, maar wanneer het daarbuiten in actie moet komen, is het soms allemaal wat wisselvalliger. Zo verloor VDL maar liefst vier van de acht uitwedstrijden (BVCB, RCL, MVV'27 en SVC'08) en zij wonnen er zelf drie (Be Fair, CWO en Soccer Boys), terwijl natuurlijk tegen Monster – net als afgelopen weekeinde trouwens – gelijk werd gespeeld. De enige thuiswedstrijd die werd verloren was trouwens op 11 oktober 2014 tegen de komende tegenstander. Vitesse Delft haalde toen na een overwinning van 1-3 de eerste 3 punten van deze competitie.

De eerste weken na de winterstop gaat het niet heel erg lekker met VDL, want zij wonnen slechts één van de laatste drie duels die het speelde. Vitesse Delft daarentegen lijkt met BVCB mee te doen om de tweede periodetitel en dus is de vorm bij de Delftenaren wel beter te noemen momenteel dan bij de mannen uit Maassluis.

Foto: Mischa Keemink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.waterwegsport.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws