vrijdag, 20 februari 2015 13:21

VDL verdedigt koppositie tegen sc Monster

Aanstaande zaterdag ontvangt koploper VDL nummer dertien SC Monster aan de Maassluise Sportlaan. Beide clubs speelden afgelopen zaterdag hun wedstrijd. VDL speelde vriendschappelijk tegen Victoria '04 (6-1 winst) terwijl SC Monster in de inhaalwedstrijd met 2-1 ten onder ging bij CWO.

Door:Aad Rietdijk

VDL treed dus aan tegen SC Monster, koploper in gelijke spelen, maar door slechts 2 overwinningen met slechts 13 punten terug te vinden op plaats dertien van de competitie stand. Een plaats die aan het einde van de competitie directe degradatie zal gaan inhouden.

Zover zal Monster het echter niet willen laten komen en de ploeg zal er in de komende wedstrijden alles aan gaan doen om zich ten koste van MVV'27 en/of Westlandia, de ploegen die op dit moment op de nacompetitieplaatsen staan, te gaan verbeteren.

Fusieclub SC Monster en VDL hebben een grote historie met elkaar.
Eerst speelde VDL jarenlang in de zondagcompetitie tegen RKSVM waarbij VDL meestal de bovenliggende ploeg was. Na de overgang naar de zaterdagvoetbal speelde VDL in seizoen 2008/09 tegen Polanen; hierbij werden 4 punten opgehaald (0-0) en (1-0). In seizoen 2010/11 speelde VDL in competitieverband voor het eerst tegen het Monster, beide wedstrijden werden verloren (3-2) en (0-2). Dit was warempel voor VDL het promotiejaar naar de 2e klasse.

Sportclub Monster is ontstaan uit bovenstaande verenigingen. Ook verleden jaar speelde VDL tegen deze ploeg; het werden 2 gelijke spelen (0-0) en (3-3) Monster eindigde toen als 5e in de eindstand terwijl VDL 6e werd. Een stand waar SC Monster nu ver van verwijderd is.

Wanneer de twee clubs elkaar treffen belooft het altijd een mooie en spannende wedstrijd te worden. De koploper lijkt favoriet voor de overwinning. Ondanks de stand speelt de SC wel goed maar behaalt nog geen resultaten. Het verleden laat bovendien zien dat er – in de tweede klasse – nog geen verschil kon worden gemaakt tussen de twee ploegen. De uitslag van de eerste wedstrijd in deze competitie (2-2) was dan ook niet verassend te noemen.

Aan beide ploegen is het nu om wel verschil te gaan maken. Voor VDL ter verdediging van haar koppositie en voor SC Monster om na a.s. zaterdag misschien weer wat meer omhoog te gaan kijken. We hopen op een mooie sfeer op het VDL Sportpark en op een sportief duel. Veel strijd, maar fair. Met een beetje geluk breekt ook nog het zonnetje door waardoor mensen die nu nog mochten twijfelen een kijkje komen nemen.

Foto: Mischa Keemink www.WaterwegSport.nl 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws