dinsdag, 19 september 2017 21:51

Veel belangstelling voor benefietactie ‘Schiedam Steunt Sint-Maarten’

Schiedam - De benefietactie ‘Schiedam Steunt Sint-Maarten’ slaat aan. In drie dagen tijd hebben de initiatiefnemers verschillende scholen, organisaties, sportclubs en muzikanten bereid gevonden mee te werken. Op vrijdag 22 september start om 16.00 uur een live-uitzending vanuit de studio van PopUpTv aan Broersveld 31. Vanaf dat moment gaat Schiedam geld en goederen inzamelen voor de Rode Kruis-actie ten behoeve van het door de orkaan verwoeste Sint-Maarten.

Iedereen doet belangeloos mee om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Notaris Jeroen Krabbendam ziet erop toe dat het opgehaalde bedrag en de goederen ook bij het Rode Kruis terecht komen. Het initiatief voor deze benefietactie is genomen door de Schiedamse zangeres Kizzy, die familie op Sint-Eustatius heeft. De beelden van de ravage die de orkaan Irma vorige week veroorzaakte op de SSS-eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba, gingen de hele wereld over. Duizenden mensen hebben onderdak, voedsel en medische hulp nodig. Met een verwijzing naar de zwaar getroffen SSS-eilanden is de benefietactie ‘Schiedam Steunt Sint-Maarten’ opgezet.

Opening om 16.00 uur
Wethouder Mario Stam opent de live-uitzending vrijdag a.s. om 16.00 uur. Iedereen is welkom om de uitzending bij te wonen. In de studio vinden optredens plaats van zangers, muzikanten, koren, dansers en dichters. Tot nu toe hebben zich aangemeld: Stain, mannenkoor Orpheus, Isha van der Burg, Jolien Hakkert, Mijs Buitendijk, Dans- en Balletstudio Schiedam Vlaardingen, rugbyteam Hermes, Daltonschool De Klinker, school Ababil en de Indonesische zanger Leonardo Deden.

Presentator Marco Spruit Bleeker interviewt de deelnemers aan het programma, samen met Kizzy. Han van der Horst zorgt voor de historische duiding van de SSS-eilanden. Jacky Kerklaan werkt eveneens belangeloos mee als floormanager. De live-uitzending vanuit de studio van PopUpTv wordt ook uitgezonden door de Stadsomroep Schiedam.

Kom ook!
Kom vrijdag 22 september vanaf 16.00 uur naar de studio aan Broersveld 31 en doe ook een duit in het zakje. Of geef je (organisatie) op met een actie waarvan de opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Schiedam steunt Sint-Maarten!
Veel belangstelling voor benefietactie ‘Schiedam Steunt Sint-Maarten’

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws