woensdag, 11 maart 2015 11:29

Veel belangstelling voor Woonbeurs Vlaardingen

Het was gezellig druk afgelopen zaterdag op de Woonbeurs Vlaardingen in de Grote Kerk. De organisatie telde 2.850 bezoekers: een nieuw record. Veel mensen kwamen doelgericht af op het woningbouwproject waarnaar hun voorkeur uitging. Het voorzichtige herstel van de woningmarkt leek de belangstelling een extra zetje te hebben gegeven.

Bij de stadsmaquette van de gemeente lichtte wethouder Hans Versluijs de woningbouwprojecten toe die als gevolg van het Actieplan Wonen van start gaan. Versluijs: "Ik vond het heel leuk om al dat enthousiasme te merken van mensen over de nieuwbouw in Vlaardingen. Bij de kraam van de Rivierzone was het in de ochtend al zo druk dat de aanwezige makelaar versterking opriep. Dat geeft veel vertrouwen aan de ontwikkelaar die hier voor het eerst zijn plannen voor woningen in de Rivierzone presenteerde. Aan mij als wethouder gaven mensen ook aan waar de gemeente nog meer op kan letten als het gaat om de behoefte aan woningen in de stad. Er blijft bijvoorbeeld vraag naar goede woningen in de sociale huur. Soms zijn omwonenden ook bezorgd over de plannen en willen ze dat aan mij vertellen. Kortom: op deze dag sprak ik in een keer ontzettend veel mensen over de woningbouwprojecten waar ik een groot deel van mijn werkweek mee bezig ben. Voor mij zijn die gesprekken heel waardevol."

Actieplan Wonen

Het Actieplan Wonen is de woonvisie tot 2030 van de gemeente en de woningcorporaties om Vlaardingen als woonstad steeds aantrekkelijker te maken. Door nieuwbouw, sloop en renovatie ondergaan delen van Vlaardingen een metamorfose. De nieuwbouw komt voor een belangrijk deel in herstructureringswijken waar verouderde en goedkope flats uit de jaren vijftig en zestig gesloopt worden. Ook op nieuwe woningbouwlocaties zijn projectontwikkelaars actief. Meer weten, bijvoorbeeld over de toekomstige woningbouwprojecten of over de woningbouwprojecten die nu in uitvoering zijn: www.vlaardingen.nl/woneninvlaardingen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws