vrijdag, 25 augustus 2017 19:26

Veelzijding programma Open Expo Schiedam bekend!

Schiedam - Schiedam zet de deuren open in het weekend van 9 en 10 september; de opening van het culturele seizoen!

Tijdens Open Expo Schiedam treft de bezoeker onverwachtse combinaties aan van kunstenaars en hun werk in talloze mini-exposities. Maar liefst 17 kunstenaars vanuit verschillende kunstdisciplines nemen deel aan een uniek samenwerkingsproject waarbij ze reageren op elkaars werk aan de hand van een ‘domino-systeem’; iedere kunstenaar heeft een eigen werk gekozen en te leen gegeven aan de volgende kunstenaar. Niet alleen op plekken als ateliers, galeries en musea, maar deze keer ook op bijzondere locaties in de stad!

Open Expo Schiedam komt voort uit het eenmalige makersfestival Open Schiedam dat in 2016 plaatsvond vanwege het themajaar ‘'Schiedammers maken…’, én een transitie vanuit de sinds jaar en dag georganiseerde Open Atelierdagen. Open Expo Schiedam heeft de ambitie om de grote potentie van de creatieve sector te tonen aan een breed publiek van binnen en buiten de stad.

Poëtisch Pashokje en het kleinste schilderij ooit
Zo nodigt kunstenaar Sander Groen het publiek bij hem thuis uit aan de Schie 5. Voor Open Expo Schiedam heeft hij een Poëtisch Pashokje ingericht diep verborgen in zijn huis waar hij poëzie op maat levert. Ook bij Brigitte Bot krijg je een intiem beeld van haar werkplek. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in het atelier op de eerste verdieping van een voormalig woonhuis aan Nieuwstraat 18b. Speciaal voor Open Expo Schiedam maakt Brigitte haar kleinste schilderij ooit!


Krachtige portretten in de kerk en dappere creatieven
Fotograaf Bob van der Vlist koos de neoclassicistische Havenkerk aan de Lange Haven als decorum voor zijn krachtige portretten. De kerk, die vanwege Open Monumentendagen sowieso opengesteld is, heeft daarmee kans op dubbel zoveel publiek. Een enorm pand is niet snel gevuld, maar als je de studio van Jacques Tange aan de Schie 50 bezoekt, zal je zien dat dit voor Jacques geen enkel probleem is. Hij exposeert zijn nieuwste werk en maakt live grote inkttekeningen. Bovendien mag de dappere creatieve bezoeker tijdens Open Expo Schiedam zelf een poging wagen.

De 17 deelnemende kunstenaars
Atelier van Buuren, Ankie Manders, Annemarie van Ulden, Brigitte Bot, Bob van der Vlist, Esther Zitman, Gusto45, Henny van Leeuwen, Jolande Bosch, Jackie Habets, Jeroen Staal, Jacques Tange, Nancy Roeters, Rob van der Ven, Sander Bokkinga, Sander Groen en Yvon Koopman.
Kijk voor het volledige programma op: www.openschiedam.nl.

Informatiehuisjes
Bij de Open Expo Schiedam- huisjes, die verspreid staan door de stad, kun je terecht voor meer informatie over de route en de andere culturele programma’s die in Schiedam plaatsvinden. De loketten worden niet alleen ingezet als informatiepunten, maar ook als pop-up expo ruimte of merchandise verkooppunt. Je vindt de huisjes op de Grote Markt, Koemarkt en Vismarkt.

Overige programmering
Open Expo Schiedam is een mooie reden om 9 en 10 september een bezoek te brengen aan Schiedam. Naast Open Expo Schiedam is er in dat weekend nog veel meer te beleven, zoals Open Monumentendagen op diverse plekken in de stad, de Vaandeloptocht vanuit het Stedelijk Museum Schiedam, een preview van het Fotofestival Schiedam in de FFS Gallery aan de Hoogstraat, Parade aan de Schie, Opera aan de Schie en tal van andere activiteiten.

Veelzijding programma Open Expo Schiedam bekend!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws