maandag, 09 maart 2015 08:42

Verbouwing Korenbeurs begonnen

De verbouwing, om de Korenbeurs klaar te maken voor haar aankomende bibliotheekfunctie, is begonnen. Het streven is om de deuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs in juni 2015 te openen.

Tijdens de verbouwing wordt een lift geplaatst zodat mindervaliden en mensen met kinderwagens ook op de eerste etage kunnen komen. Aanpassingen, onder andere gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid, zijn mede mogelijk gemaakt door schenkingen van Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting de Groot Fondsen Stichting Job Dura.

Vooruitlopend op de verhuizing zijn in de Bibliotheek aan het Stadserf prototypes van nieuwe kasten in gebruik genomen. Tot de verhuizing wordt alvast ervaring opgedaan met de opstelling van deze kasten en hoe deze het beste benut kunnen worden.

Het bijzondere aan deze kasten is dat ze gemaakt zijn van geperst 100% recyclebaar, CO2 neutraal papier. Door middel van spanbanden worden de kasten bijeen gehouden. De Bibliotheek Schiedam is de eerste bibliotheek die gebruik maakt van dit nieuwe concept, ontworpen door hanratharchitect.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws