maandag, 28 maart 2016 13:36

Verdrag met Oekraïne: Maandag 4 april voor- én tegenstanders aan het woord!

Maandag 4 april komen in de Kroepoekfabriek voor- en tegenstanders van het verdrag met Oekraïne aan het woord. Deze bijeenkomst over het referendum is uniek omdat andere bijeenkomsten in Vlaardingen slechts één kant van het verhaal belichten: “SP is tegen het verdrag en D66 is voor. Het is echter aan de kiezer of het ja of nee wordt. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen en organiseren wij een gezamenlijke bijeenkomst. Na afloop is het aan het publiek om zelf te bepalen wat ze die woensdag gaan stemmen.” Aldus initiatiefnemers Arnout Hoekstra en Bert van Nieuwenhuizen.

De Vlaardingse Beja Kluiters is voorzitter van de stichting Spoetnik en komt al jaren in Oekraïne. Met haar stichting zorgt zij dat jaarlijks vele vrachtwagens vol hulpgoederen van Vlaardingen naar Oekraïne vertrekken. Beja zal vertellen waarom het verdrag volgens haar van groot belang is.

Volodymyr Ishchenko woont in Oekraïne en werkt als socioloog bij het Center for Social and Labor Research in Kiev. Hij komt speciaal naar Vlaardingen om de inwoners te vertellen waarom zij juist niet moeten instemmen met het verdrag.

Herman Schaper is Eerste Kamerlid en buitengewoon hoogleraar Vrede, recht en veiligheid. Namens D66 zal hij uitleggen wat de voordelen zijn van een associatieverdrag met Oekraïne.

Bastiaan van Apeldoorn is Eerste Kamerlid en onderzoeksleider aan de Vrije Universiteit waar hij internationale politieke economie bestudeert. Namens de SP zal hij uitleggen waarom het aangaan van associatieverdrag met Oekraïne geen verstandige keuze is.

Iedereen is maandag 4 april vanaf 19.30 uur van harte welkom in de Kroepoekfabriek. De toegang is gratis. U wordt welkom geheten met een traditioneel Oekraïens welkomstdrankje, Oekraïense bonbons en een gratis consumptie aan de bar.

Verdrag met Oekraïne: Maandag 4 april voor- én tegenstanders aan het woord!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws