vrijdag, 28 november 2014 12:56

Verenigingen van Eigenaren krijgen steun via Servicepunt Woningverbetering

Ger Hunnersen en Bob Beijer, respectievelijk van de Verenigingen van Eigenaren van De Nieuwe Harg en De Vaerten, zagen met lede ogen aan dat de meeste van de 1500 VvE's in Schiedam slapende zijn. Daardoor worden veel appartementencomplexen, maar ook kleinere wooncombinaties niet of slecht onderhouden. Met steun van Jan Bostelaar van Stichting Olivier, die vrijwilligersinitiatieven ondersteunt, wisten ze op 30 oktober een succesvolle informatie-avond te organiseren. Wethouder Alexander van Steenderen (van o.a. Wonen) is blij over dit initiatief. "De gemeente is graag bereid om VvE's te ondersteunen met praktische hulp. Bij het vernieuwde Servicepunt Woningverbetering zijn VvE's van harte welkom. Een actieve VvE is goed voor de eigenaren en de leefomgeving vaart wel bij goed onderhouden woningen."

Het Servicepunt Woningverbetering-nieuwe stijl gaat eerste kwartaal 2015 van start. Deze helpdesk geeft voorlichting en advies aan eigenaren over woningverbetering, energiebesparing en de toegankelijkheid van woongebouwen.

Jan Bostelaar, van Stichting Olivier, heeft er veel tijd in gestoken om de VvE's te activeren. "Het zijn allemaal vrijwilligers die zich inzetten voor het onderhoud van hun woningcomplexen. Soms gaat het maar om een paar woningen. Veel mensen hebben het druk of hebben moeizaam contact met de bewoners, en dan neemt het enthousiasme af. In 2013 is een cursus georganiseerd voor de bestuurders van VvE's over duurzaamheid. Toen bleek dat er meer behoefte was aan onderling contact."

Veel tijd ging de afgelopen maanden zitten in het achterhalen van alle adressen van de Verenigingen van Eigenaren. Voor de bijeenkomst van het Vrijwilligerscafé van 30 oktober konden 350 besturen worden aangeschreven, waarvan er 50 deelnamen aan de informatieavond. Na afloop werd unaniem besloten dat de VvE's minstens twee maal per jaar bijeen gaan komen om actuele onderwerpen te bespreken. Van duurzaamheid tot regelgeving, van juridische problemen tot wanbetalers, van omgaan met aannemers tot energieproblematiek. Jan Bostelaar is blij met het resultaat en enthousiast over de medewerking van de gemeente om het Servicepunt nieuw leven in te blazen.

Wie ook in het bestuur van een VvE zit en graag wil deelnemen aan een informatieavond of sowieso op de adreslijst wil komen, kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: http://schiedamsdoen.nl/aanvullende-voorstellen-in-uitvoering/

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws