donderdag, 17 augustus 2017 19:19

Verhaal van Gerard en Kitty over snippergroen staat niet op zichzelf

Schiedam - In het live Tv-programma Onder Ogen van gisteren deden Kitty en Gerard Sloos hun verhaal over de strijd met de gemeente Schiedam over het snippergroen aan de Boshoek. Hun verhaal blijkt niet op zichzelf te staan. 

'Als bewoner van dezelfde buurt als Kitty en Gerard komen bij mij alleen maar woorden als arrogantie, machtswellust, oost-indisch doof, onrredelijk voor de gemeente Schiedam bij mij op' zo begint Gerrit Bruins zijn reactie op Facebook. 'In ons deel van de wijk is het proces dat Kitty en Gerard doorgemaakt hebben nog steeds in volle gang. De gemeente verdeelt en heerst, dus net als Gerard en Kitty zou een onverwachte komst van buldozers mij niet meer verbazen.

Tot nog toe heeft de gemeente Schiedam ook in ons deel van de wijk inmiddels twee keer meer dan een jaar niets van zich laten horen op vragen of zelfs na vergaderingen, twerwijl er beloofd wordt om binnen 6 weken te reageren. Ondertussen wordt er gedreigd met politie (nieuw parkeerbeleid), buldozers (om ons groen weg te halen) die langskomen als wij niet binnen 6 weken op hun brieven reageren. Woorden als 'doodprocederen', zoals Gerard en Kitty aangeven, zijn ook in mijn gesprekken met de gemeente als eens geuit.

Stukken grond worden verkeerd ingemeten. Kloppen niet met de gegevens van het Kadaster. Inmiddels is de periode waarin dat gecorrigeerd zou worden door de gemeente al bijna 1,5 jaar verlopen.
Daarnaast verpl;icht bij de gemeente je gebruik te maken van een door de gemeente aan te wijzen notaris, mocht je het strookje groen willen kopen. Dat resulteert dan wel in een rekening van honderden Euro's hoger dan bij een notaris van eigen keuze. 'Clientelisme' denk ik dan ineens.

Kortom, een drama rijp ook voor de landelijke tv. Radar of Kassa zullen er van smullen. Hoe ver kan de arrogantie van de macht gaan?'

 

Verhaal van Gerard en Kitty over snippergroen staat niet op zichzelf

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws