zondag, 26 maart 2017 20:25

Verhaal van Schiedam 1 april Hans van der Sloot over Alewijn de Groot

Schiedam - De Rentmeester. Hans van der Sloot vertelt over Alewijn de Groot op de locatie Lange Haven 131.

Alewijn de Groot (1896 – 1965) was een vermogend ondernemer en nauw betrokken bij tal van maatschappelijke en culturele ontwikkelingen in Schiedam. Op zijn zestigste verjaardag besloot hij vrijwel zijn gehele vermogen onder te brengen in het De Grootfonds. Daarmee gaf hij een blijvend vervolg aan zijn initiatieven voor de stad.
In zijn boek “De Rentmeester. Het ontstaan van het De Groot Fonds” beschrijft Hans van der Sloot leven en werken van weldoener Alewijn de Groot. Daarmee geeft van de Sloot meteen een beeld van het culturele leven in Schiedam. Want Alewijn was 15 jaar penningmeester van de Schiedamse Gemeenschap. En daarmee financier van vrijwel alle culturele activiteiten vanaf de jaren vijftig tot begin jaren zestig.

Let op: deze aflevering van Het Verhaal van Schiedam vindt plaats in Galerie Lange Haven 131. In dit pand was van 1918 tot 1997 de Gemeentelijke Openbare Leeszaal en Bibliotheek (voorheen het Volkshuis) gevestigd. Het Volkshuis, was in 1896 opgericht door M.C.M. de Groot, een oom van Alewijn. We zijn dus op historische grond!
Verhaal van Schiedam De Rentmeester. Hans van der Sloot vertelt over Alewijn de Groot Lange Haven 131 Schiedam Zaterdag 1 april 13.00 uur Toegang gratis

Verhaal van Schiedam 1 april Hans van der Sloot over Alewijn de Groot

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws