vrijdag, 02 januari 2015 14:18

Verhaal van Schiedam: de Slachthuisbuurt bij Historische Vereniging

Afgelopen woensdag was Cees van Giezen al te gast bij PopUpTv Studio Winterland om er over te vertellen: op zaterdag 3 januari 2015 vertelt Cees van Giezen bij de Historische Vereniging Schiedam over de Slachthuisbuurt. Bekijk de video hier: http://www.popuptv.nl/pop-up-tube/studio-winterland-cees-van-giezen-over-de-slachthuisbuurt

Cees vertelt op 3 januari over de Slachthuisbuurt en het abattoir maar ook over het bombardement van augustus 1941 door Engelse Bristol Blenheim bommenwerpers. Doelwit was de werf Wilton-Feijenoord. Eén van de bommenwerpers werd neergehaald en kwam terecht op het slachthuis. Na de oorlog werd de buurt uitgebreid met wit geschilderde huizen. In 2003 werd de wijk gesloopt om plaats te maken voor de huidige bebouwing.

Elke eerste zaterdag van de maand wordt namens de Historische Vereniging een Verhaal van Schiedam verteld. Het gaat om een korte voordracht (maximaal 30 minuten) waarin een Schiedams historisch onderwerp wordt besproken. De voordracht begint om 13.00 uur en wordt om 15.00 uur herhaald. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis. Loop gewoon binnen!

Verhaal van Schiedam
Hoogstraat 74A
Schiedam
Zaterdag 3 januari 2015
13.00 uur en 15.00 uur
Toegang gratis

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws