vrijdag, 01 april 2016 10:01

Verjaardagsfeestje voor koe

De koe Annemarie van Kinderboerderij ’t Hoefblad in het Pr. Beatrixpark in Schiedam is op 27 maart 19 jaar geworden. Om deze respectabele leeftijd, en het feit dat ze ook al 19 jaar op de kinderboerderij verblijft, organiseren Irado en de kinderboerderijmedewerkers een heus verjaardagsfeest.

Iedereen die de kinderboerderij en koe Annemarie, ook wel liefkozend ‘Annie’ genoemd, een warm hart toedraagt is van harte welkom. Wethouder Patricia van Aken is ook van de partij om de koe en de kinderboerderij medewerkers te feliciteren en een verjaardagstaart te overhandigen.

Jeugdige bezoekers

Na het formele gedeelte, worden de kinderen zeker niet vergeten. Zij zijn immers de belangrijkste doelgroep voor de kinderboerderij. De tombola en de onthulling van het cadeau van Irado zullen bij hen vast al in goede aarde ontvangen worden. Als koe Annie nog nageniet van haar taart, kunnen de kinderen gaan grabbelen, zich laten schminken tot koe en ‘koemelken’.

Feestprogramma 6 april

13.00 uur: Ontvangst genodigden en bezoekers
13.30 uur: Felicitaties van wethouder Patricia van Aken
Taart (voor koe en aanwezigen)
Tombola voor de kinderen
Onthulling cadeau van Irado
14.00 - 16.00 uur: Kinderactiviteiten zoals ‘koemelken’, schminken en grabbelen

Dierenwelzijn

De kinderboerderijmedewerkers zijn trots dat Annie al zo lang bij hun is én in blakende gezondheid.

Negentien jaar is een respectabele leeftijd. Gemiddeld wordt een melkkoe 5/6 jaar en 19 jaar lang op één en dezelfde kinderboerderij komt ook maar zelden voor. De medewerkers hebben dan ook dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Koe Annie krijgt altijd genoeg loopruimte (binnen en buiten), goede voeding en veel liefde en zorg. Ook de Schiedamse wethouder Patricia van Aken, heeft met Milieu in haar portefeuille, dierenwelzijn hoog op haar lijstje staan en zal dat tijdens haar felicitaties overbrengen.

Verjaardagsfeestje voor koe

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws