dinsdag, 06 juni 2017 00:29

Verkoopexpositie in twee locaties in Schiedam: 75 jaar Walter van Oel

Schiedam - Artipico exposeert vanaf zondag 11 juni 2017 ruim twintig schilderijen en objecten van een transcendentale schoonheid op twee locaties in Schiedam: in de galerie aan de Grote Markt 39 A en in Sjiek Schiedam, in het voormalige Arsenaal van Jan des Bouvrie aan de Korte Haven 5.

De kunstwerken betreffen tevens werken uit de privé collectie van Walter van Oel.

Walter van Oel (Den Haag, 1942)​ is een internationaal befaamd kunstenaar. Van Oel hield solo exposities in Nederland (Stedelijk Museum Kampen en Museum Jan van der Togt in Amstelveen), België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Spanje, Dubai, China, Singapore en de Verenigde Staten.

Walter van Oel schildert vanuit een heel eigen wereldbeeld en een diepe innerlijke beleving van die wereld waarvan hij deel uit maakt.​

Van Oel ontving de Gold Medal voor zijn totale oeuvre van de stad Parijs. Hij is erelid van Centre Artistique et Culturel des Halles en ontving de bronzen medaille van de Academie Internationale de Lutece Lettres Arts Sciences Philanthropye (Parijs).

In zijn schilderijen gebruikt hij bladgoud, bladzilver en bladkoper. In 2012 kreeg hij bezoek van aartsbisschop Desmond Tutu. Van Oel woont sinds 1999 op Bali.

Er gaat, geheel in tegenstelling tot zijn flamboyante persoonlijkheid, een grote rust van zijn werken uit; prachtig in balans, heel open en in lagen opgebouwd, waarin de diepte bewaard is gebleven. Grote doeken, vaak minstens twee bij twee meter, beschildert hij met duizelingwekkende vormpatronen. De kleuren zijn fel, zuiver, vol en contrasterend.

De opening is op zondag 11 juni van 12.00 tot 20.00 uur in zowel Artipico Art Gallery (Grote Markt 39 A) als in Sjiek Schiedam (Korte Haven 5), 300 meter vanaf de galerie. Walter van Oel is aanwezig. Wijnhandel Peeters verzorgt in de galerie een wijnproeverij.

Meer informatie over data en tijden: http://www.artipico.com enhttp://www.facebook.com/artipico
Verkoopexpositie in twee locaties in Schiedam: 75 jaar Walter van Oel

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws