vrijdag, 09 oktober 2015 20:41

Verloren Uren met de Nachtgasten

Van donderdag 15 tot en met zondag 25 oktober vindt op diverse locaties in de Schiedamse binnenstad voor de derde opeenvolgende keer het Fotofestival Schiedam plaats. En tijdens het laatste weekend van het Fotofestival gaat de wintertijd in en dat betekent: een uur extra festivaltijd! In dit extra uur waarin tijd eigenlijk niet bestaat, gaat in ieder geval geen minuut verloren. Met een avond- (en nacht-!) vullend programma van Nachtgasten, het grootste improvisatiegezelschap van Nederland.
Het is de nachtmerrie van elke acteur. Je staat op het toneel voor een volle zaal zonder te weten wat je tekst is of waar de voorstelling überhaupt over gaat. Dit is het concept van Nachtgasten! Het publiek kent wel alle ins & outs en ziet hoe acteurs worstelen met de keuzes die ze moeten maken, hoe ze zich verliezen in hun rollen en emoties. Terwijl de tijd even stil staat wordt het publiek verrast met een origineel verhaal, onvoorspelbare twists en kleurrijke cast. Voor deze unieke improvisatievoorstelling die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvindt in de Monopole, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit wil je niet missen!

De Nachtgasten

Nachtgasten is de improvisatiehit van Nederland: sinds een jaar of vier bestormen de Nachtgasten, vergezeld van gastacteurs, de Nederlandse theaters, waarbij avond aan avond een gevecht op leven en dood losbarst om de mooiste rollen. De formule is eenvoudig, de uitvoering vereist het uiterste van de spelers. Vier acteurs kruipen in de huid van personages die ze nog niet kennen, terwijl het publiek wél deelgenoot is gemaakt van alle personages en hun verhaal. De vaste acteurs waar je op kunt rekenen zijn Yorick Zwart, Koen Wouterse en Niels Croiset. Deze Nachtgasten werken met bekende en onbekende(re) gastacteurs, zoals Aart Staartjes, Erik van Muiswinkel, Peter Bolhuis, Cas Jansen, Loes Luca, Birgit Schuurman, Anne Rats, Laurens van Lottum, maar het is altijd een verrassing wie het toneel op komen.

Bewogen nacht

Het thema van het Fotofestival is dit jaar ‘bewogen beeld’. Verspreid door de stad worden verschillende kunstprojecten tentoongesteld waarbinnen de raakvlakken tussen fotografie en beweging worden onderzocht. Beweging in de breedste zin van het woord; animatie, dans, film, sport, lange sluitertijden en mislukte kiekjes, maar ook de relatie tussen fotografie en de emotie wordt verkend. Zo ook tijdens Verloren Uren; al improviserend verliezen de acteurs zich in de verhalen, gaan kapot, zoenen, janken, lachen en trekken de anderen uit elkaar. Bewogen theater in zijn puurste vorm! Het nachtprogramma Verloren Uren van de Nachtgasten is één van de extra randactiviteiten die rondom de fototiendaagse worden georganiseerd. Het volledige en actuele programma van het Fotofestival Schiedam 2015 is te vinden in het programmaboekje en op de website: www.fotofestivalschiedam.nl Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Meer informatie

Fotofestival Schiedam 2015
15 tot en 25 oktober 2015, op diverse locaties in het centrum van Schiedam (bijna helemaal gratis)
Verloren Uren | de Nachtgasten
Datum: zaterdag 24 oktober | inloop: vanaf 22.30 uur | tot: 03:00 uur
Locatie: Monopole, Hoogstraat 99
Ticket: 15 euro | aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let op: er is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar!
Meer informatie over het Fotofestival Schiedam 2015 en het programma vindt u op:
www.fotofestivalschiedam.nl/ 
www.facebook.com/fotofestivalschiedam  
Instagram/fotofestivalschiedam

Verloren Uren met de Nachtgasten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws