dinsdag, 05 juli 2016 09:03

Vervangend busvervoer Schiedam Centrum - Hoek van Holland

Schiedam - Vanaf vandaag informeert de RET op alle stations van de Hoekse Lijn de reizigers over het vervangend busvervoer dat zij vanaf 1 april 2017 tot september 2017 zal verzorgen. Vanaf 31 maart - wanneer de laatste NS-trein over het spoor van de Hoekse Lijn rijdt - worden alle NS-stations omgebouwd tot metrostations. Tijdens de ombouw zet de RET vervangend busvervoer in.

“Het vervangend vervoer is de eerste kennismaking van reizigers met de RET op dit traject. Door een goed vervoeraanbod en uitstekende informatievoorziening gaan wij zorgen dat dit een goede kennismaking wordt. Daarom staan we vandaag op alle stations op de Hoekse Lijn met informatieteams,” aldus Pedro Peters, directeur van de RET.

De RET zoekt de NS-reizigers op dit traject nu al op om hen te informeren over het vervangend vervoer zodat de overgangsperiode van trein naar metro straks zo goed mogelijk verloopt “Door een combinatie van sneldiensten en een stopdienst aan te bieden, wordt de extra reistijd voor reizigers tot een minimum beperkt. Het merendeel van de reizigers kan zonder extra tussenstops reizen tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum.” In januari 2017 zijn de dienstregelingen en reistijden definitief bekend.

OV-chipkaart

Vanaf 1 april wordt de NS reiziger op dit traject klant van de RET. Zowel in de bus als straks in de metro tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland checken reizigers in en uit met de OV-chipkaart. NS-reisproducten zijn echter niet geldig bij de RET, wel regionale en RET-reisproducten. We zullen in de buurt van alle haltes van het vervangend busvervoer bij de NS-stations kaartautomaten plaatsen, zodat iedereen eenvoudig over een passend reisproduct beschikt. Houders van NS jaar- of maand trajectabonnementen, die voor 1 april 2017 een nieuw abonnement willen afsluiten, kunnen per 1 april 2017 niet meer met dat abonnement op de Hoekse Lijn rijden. Zij kunnen bij NS restitutie aanvragen.

Vaker en sneller

Vanaf september 2017 rijden er metro's over metrolijn B tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven. En in 2018 verbindt metrolijn B ook Hoek van Holland Strand met Rotterdam. De nieuwe metroverbinding over de Hoekse Lijn betekent dat we dagelijks vaker kunnen reizen tussen Hoek van Holland en Rotterdam en andersom.

Voor meer informatie kunnen reizigers kijken op ret.nl/hoekselijn. Op deze website kunnen reizigers zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat reizigers automatisch op de hoogte wordt gehouden over nieuws over de metro op de Hoekse Lijn.

Vervangend busvervoer Schiedam Centrum - Hoek van Holland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws