maandag, 30 januari 2017 17:14

Vervangend vervoer Hoekse Lijn wordt rolstoelvriendelijk

Schiedam - Mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van het vervangend vervoer tijdens de opbouw van de Hoekse Lijn van trein naar metro. Dat heeft een woordvoerder van de RET vandaag aan PopUpTv laten weten.

We hadden de vragen gesteld omdat mensen via Facebook aan PopUpTv hun zorgen hadden geuit over de tijdelijke busverbinding. Wilma van den Ende schreef 'Het is te hopen dat ze op 1 april weten hoe ze mensen met een scootmobiel gaan vervoeren...'   Die duidelijkheid is er nu: rolstoelen tussen de 70 en 120 cm breed kunnen mee met de bussen. De haltes worden aangepast en de bussen hebben een 'verlaagde instap' of krijgen een speciale 'inrijplaat'. Natuurlijk is ook vervoer op maat mogelijk maar daarvoor moet je wel door de gemeente geïndiceerd zijn voor deze vorm van vervoer, aldus de RET.

Scootmobielen kunnen helaas niet mee met de bus omdat ze niet in de veiligheidsgordels passen. Deze mensen zullen dus een beroep moeten doen op vervoer op maat.

Per 1 april rijdt de NS niet meer op de Hoekse Lijn, de treinverbinding tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland. Dit traject wordt dan omgebouwd tot metrolijn en de RET verzorgt in deze fase het vervangend busvervoer. Reizigers op dit traject stappen per 1 april ook over op nieuwe reisproducten en tarieven van de RET. Om reizigers te informeren zet de RET onder andere informatieteams in op de stations van de Hoekse Lijn. In september gaat de RET met de metro op de Hoekse Lijn rijden. Metrolijn B rijdt dan van het strand van Nesselande naar de Haven van Hoek van Holland.

Met 40 bussen en 100 extra buschauffeurs verzorgt de RET het vervangend busvervoer tussen Hoek van Holland en Schiedam Centrum. Reizigers kunnen voor hun reis op de Hoekse Lijn kiezen uit sneldiensten die rechtstreeks naar Schiedam centrum rijden of een stopdienst, die stopt bij alle tussenliggende bestaande stations. In Vlaardingen kunnen reizigers met de buslijnen 56 en 156 op het traject Vlaardingen West – Liesveldviaduct – Vlaardingen Oost – Vijfsluizen via metrostation Vijfsluizen richting Rotterdam reizen. Er worden extra bussen ingezet op het traject van buslijn 56. De bussen rijden minimaal even vaak als de trein. Doordeweeks rijden de bussen vanaf 05:30 uur, op zaterdag vanaf 07:00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 08:00 uur. De bussen rijden dagelijks tot 00:30 uur.

Tijdens stranddagen en evenementen zet de RET bij drukte extra bussen in.
In de bus kunnen reizigers in- en uitchecken met hun ov-chipkaart. De kosten voor een rit met vervangend busvervoer (buslijnen 711,712 en 713) zijn gelijk aan de kosten voor een rit met de metro op de Hoekse Lijn vanaf september 2017. Voor buslijn 56 en de extra buslijn 156 gelden de normale reiskosten van buslijn 56.

Vervangend vervoer Hoekse Lijn wordt rolstoelvriendelijk

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws