zaterdag, 19 augustus 2017 09:50

Verwarde vrouw bedreigt agenten met mes op Broersvest Schiedam

Schiedam - Zaterdagochtend rond 9:00 uur bedreigde een wat de politie noemt 'verwarde vrouw' agenten met een mes. Het voorval vond plaats op de Broersvest in Schiedam.

Het lukte de agenten niet de vrouw tot bedaren te brengen en zelfs na het gebruik van pepperspray ging de vrouw gewoon door met bedreigen. De agenten waren zoals ze zelf op Twitter schrijven 'genoodzaakt om te taseren'. Hierna kon de vrouw ingerekend worden.

Volgens het AD reed de vrouw met de tram in Schiedam toen het misging. Ze weigerde te betalen en werd alsmaar bozer. Uiteindelijk werd ze op de Broersvest in het Schiedamse centrum uit de tram gezet, die daarna verder reed.

De taser is een stroomstootwapen. Het maakt iemand korte tijd handelingsonbekwaam. Ook als iemand heel sterk is of ongevoelig voor prikkels. Politieagenten kunnen het stroomstootwapen gebruiken wanneer de wapenstok of pepperspray niet effectief zijn en het gebruik van de het pistool of de politiehond niet wenselijk zijn. In 2017 vindt er in vier eenheden een proef met het stroomstootwapen plaats. Politiemensen in Zwolle, Amersfoort en de Eenheid Noord-Nederland zijn opgeleid om het stroomstootwapen te hanteren, net als hondengeleiders in de Eenheid Rotterdam. De politiemensen worden opgeleid door docenten van de Politieacademie. Na de training mogen zij het wapen gebruiken. In totaal worden zo’n 300 politiemensen opgeleid tijdens de proefperiode.

Foto: stockfoto politie

Verwarde vrouw bedreigt agenten met mes op Broersvest Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws