zondag, 06 december 2015 11:30

Victoria’04 (za) boekt prima overwinning op Pernis

waterwegsport

Deze wedstrijd kende twee gezichten. Gesteund door een harde rugwind verzuimde Pernis het veldoverwicht in doelpunten om te zetten door de beste kansen niet te verzilveren. In de tweede helft wist Victoria’04 met countervoetbal het verschil in trefzekerheid wel in doelpunten uit te drukken. Tot halverwege de eerste helft golfde het spel heen en weer en was het een gelijk opgaande strijd. Daarna profiteerde Pernis van de harde wind in de rug en verloor Victoria’04 de slag op het middenveld. Keer op keer zag Victoria’04 geen kans de bal in de ploeg te houden. Bij balverlies was Pernis gevaarlijk in de omschakeling. De bezoekers troffen keer op keer de uitblinkende doelman Dwight Visser op hun weg. Victoria’s tweede doelman verving de aan de enkel geblesseerde Michel Zuur uitstekend. Pernis kreeg in de laatste fase van de eerste helft een drietal grote kansen om op voorsprong te komen, maar faalde jammerlijk in de afwerking. Bij de rust mocht Victoria’04 zich gelukkig prijzen, dat het niet op achterstand was gezet door de bezoekers.

Na de pauze werden – naar mate de wedstrijd vorderde – de rollen omgedraaid. Victoria’04 kreeg steeds meer vat op het spel van Pernis. Maar de thuisclub moest alert blijven op het snelle spel van de beide behendige vleugelspitsen. En mochten deze toch in het strafschopgebied doordringen, dan bleek sluitpost Dwigt Visser een niet te nemen vesting. De harde wind gaf Victoria’04 vleugels want in de omschakeling werd de voorhoede in stelling gebracht. Een dieptepas op Raymon Lingen leidde tot een directe vrije trap in de negende minuut. Victoriaas aanvoerder belastte zich met deze specialiteit en trof doel via de onderkant van de lat: 1-0.

Pernis bleef jagen op de gelijkmaker, bleef gevaarlijk maar scoorde niet. Martin Kooij en Sjors van der Linden waren voor de thuisclub dicht bij een treffer, doch hun doelgerichte pogingen verdwenen langs de verkeerde kant van de paal. In de 33ste minuut wist Donny van Balen zich te ontdoen van zijn directe tegenstander, omspeelde de doelman van Pernis en en schoot diagonaal knap in: 2-0. In de slotseconden bepaalde Joran van Opstal na een fraaie solo de eindstand op 3-0.

Opstelling Victoria’04: Dwight Visser, Peter de Klein (46: Sjors van der Linden), Ruud Vogel, Lars van der Borden, Bob Planken, Gürhan Tüzemen, Martin Kooij, Sem Hartog, Donny van Balen, Raymon Lingen, Selim Altuntas (66: Joran van Opstal).

Victoria’04 (za) boekt prima overwinning op Pernis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws