dinsdag, 25 oktober 2016 12:47

'Vier aanhoudingen in zaak Hamidou Laïti'

Schiedam - De politie heeft maandagavond en dinsdagochtend vier personen aangehouden, die mogelijk betrokken zijn bij de dood van Hamidou Laïti(21). Dat meldde zijn familie dinsdag aan het SBS Tv programma Hart van Nederland. De politie heeft inmiddels verklaard: Het onderzoeksteam heeft deze week, maandag en dinsdag, twee Schiedammers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit ongeval.

Op 6 november 2015 kwam op de Laan van Bol’es in Schiedam een 21-jarige Schiedammer om het leven toen hij werd geschept door een gestolen auto.

Maandag werd een 35-jarige man aangehouden op een station in Schiedam. De tweede verdachte, 18-jarige jongeman, werd dinsdag door de politie opgehaald. Hij werd in zijn woning aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval. De familie van het slachtoffer is op de hoogte gesteld van de arrestaties.

Informatie

Al eerder hield het team vijf verdachten aan, waaronder de nu opnieuw aangehouden 18-jarige Schiedammer. Alle verdachten werden allemaal weer vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs, maar bleven wel verdachten in deze zaak.

Voor de familie van het slachtoffer is de onduidelijkheid over de toedracht schrijnend. Het onderzoeksteam zette daarom het afgelopen jaar alles op alles om duidelijkheid te brengen in de zaak. Veel aandacht is besteed aan de achtergronden van de zaak, naar alle waarschijnlijkheid een noodlottig ongeval. Maar recentelijk was er ook een gerucht dat de aanrijding mogelijk opzettelijk zou zijn geweest. Dat was dan ook reden om bijna een jaar na het ongeval opnieuw de media op te zoeken met een getuigenoproep. Dat gebeurde vorige week in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. Het was niet de eerste keer dat deze opsporingsprogramma’s aandacht besteedden aan dit ongeval. Ook op social media werd keer op keer gevraagd om meer informatie.

Ondanks de aanhoudingen is het team niet klaar met het onderzoek. De politie is en blijft vastberaden om deze zaak op te lossen. En daarom is nog steeds alle informatie welkom en nodig. Al eerder is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 7500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

De tante van Hamidou schrijft aan Hart van Nederland: “Wij zijn enorm blij. We zijn er nog niet, maar er zijn stappen gezet!” Haar neef werd november 2015 doodgereden op een zebrapad in Schiedam. De inzittenden van de auto die hem aanreed, gingen er vandoor. Half oktober 2016 maakte de politie bekend dat er mogelijk opzet in het spel was bij de aanrijding.

Oom Oscar van der Veen reageer namens de familie. “Wij zijn blij, maar wel gematigd. Er zijn al eerder mensen aangehouden, die vervolgens weer snel op vrije voeten kwamen.”

'Vier aanhoudingen in zaak Hamidou Laïti'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws