zondag, 01 oktober 2017 22:00

Vier mensen met koolmonoxidevergiftiging naar het ziekenhuis

Vlaardingen - Om 19:15 uur gingen brandweer en ambulance op vrijdagavond met spoed naar de van der Palmstraat in de Babberspolder in Vlaardingen toe. 

Het ging om een koolmonoxide CO2 melding. Volgens Flashfoto waren vier mensen onwel geworden. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd. 

Jaarlijks belanden er in Nederland volgens de brandweer maar liefst honderdvijftig mensen in het ziekenhuis met een koolmonidevergiftiging en er overlijden in Nederland gemiddeld zelfs elf personen door koolmonoxidevergiftiging.

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Wanneer je het inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.

Hoe herken ik koolmonoxidevergiftiging?
De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verward, slaperig en je krijgt een versnelde hartslag.

Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige symptomen op zoals: bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg.

 

Vier mensen met koolmonoxidevergiftiging naar het ziekenhuis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws