Vier ruime klushuizen met tuin vrijgekomen in Schiedam
donderdag, 07 mei 2015 08:56

Vier ruime klushuizen met tuin vrijgekomen in Schiedam

Op zaterdag 16 mei van 15.00 – 17.00 uur organiseert de gemeente Schiedam een open huis voor de allerlaatste klushuizen. Zeskamer-woningen mét tuin in de Kortlandstraat en Gordonstraat, op loopafstand van het historische stadscentrum, dichtbij het metrostation en andere voorzieningen. De verkoopprijs van een opgeknapt casco start vanaf € 89.000.

De klushuizen zijn interessant voor woningzoekers die op zoek zijn naar een betaalbare woning die zij kunnen creëren afgestemd op eigen behoeften, smaak en budget. Bij de Schiedamse klushuizen hoeft een koper niet bij nul te beginnen. De prijs van het opgeknapte casco is inclusief een nieuwe betonnen funderingsvloer op betonnen palen, een gerenoveerd en geïsoleerd dak, een opgeknapte voorgevel die is voorzien van nieuwe houten raamkozijnen met dubbel glas (HR++) en een nieuwe rioolaansluiting. De kopers moeten de binnenkant en de achterzijde van de woning opknappen. Dat kunnen zij zelf doen of met hulp van een aannemer.

De renovatiekosten voor het afbouwen van een klushuis met een niet-luxe verbouwing worden geschat op € 50.000. Hierbij is uitgegaan van een koper die veel zelf doet en scherp zijn materialen inkoopt. De verkoopprijs van een opgeknapt casco start vanaf € 89.000. De financieringseis voor een compleet verbouwde kluswoning is vanaf € 135.000. Afhankelijk van de persoonlijke situatie is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van toepassing. In dat geval kunnen kopers van een klushuis in aanmerking komen voor de starterslening van de gemeente Schiedam; een lening voor mensen die voor het eerst een huis kopen.

Meer informatie kunt u vinden op: http://schiedam.nl/klushuizen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws