woensdag, 22 juli 2015 15:42

Vierdaagse dag 2, De dag van Wijchen.

Vanmorgen een kwartiertje later op gestaan en om 03.00 uur vertrokken naar Nijmegen voor de Walk of the World.
Vorige week waren de vooruitzichten qua weer niet om over naar huis te schrijven, maar zoals zo vaak zaten de weer-geleerden er helemaal naast met hun voorspellingen. Vandaag een schitterende wandeldag en niet geheel onbelangrijk :prima weer voor de omzet van de plaatselijke horeca uitbaters. Zoals eerder gezegd was het vandaag RozeWoensdag. Mijn gestreken roze shirt lag klaar, nogmaals bedankt hiervoor Ed Molenaar.

Via Nijmegen gingen we op weg naar Alverna. Achteraf hoorde ik dat hier een redelijk bekende Schiedammer was geweest, via stichting Doe een Wens. Helaas was ik hier al om 06.30 uur. Veel te vroeg om hem de hand te kunnen schudden. Overigens vind ik deze stichting een geweldig initiatief.

c64hz3lzp98irMijn eerste, al jarenlang de gebruikelijke, tussenstop om 08.15 uur was in Niftrik. "Bakkie" soep en een cola en weer door. Op naar Wijchen, de doorkomst plaats waar het meeste volk staat. Je moet er zijn geweest om het te kunnen geloven; zoveel mensen op de been. Allen met een zelfde doel: biertje, wijntje en een hapje. Maar bovenal: gezelligheid.

Na in Wijchen een beschuitstuiter en een cola genuttigd te hebben, gingen we door naar Beuningen. Hier stond mijn vrouw. Helaas waren we een half uurtje eerder dan ons snelste schema. Gevolg was dat we elkaar niet gezien hebben. Op naar Nijmegen. Hier kwam ik haar alsnog tegen. Wat hier aan mensen stond was ongelofelijk en de meeste mensen in het roze gekleed. Vandaag was het top weer met een top sfeer.

Op weg naar de finish kwam ik nog het gezicht van de 4daagse tegen, altijd leuk. Niet mijn favoriete BNer maar goed (zie foto).

Vandaag 894 niet gestarte/niet uitgelopen deelnemers. Dat lijkt veel, maar vorig jaar stond de teller boven de 1100, dus valt het mee.

c646z3lzp98irAls laatste wil ik aan mijn vaste volgers melden dat er morgen vanwege een gebrek aan tijd geen verslag verschijnt. Mijn zoon is jarig en dit willen we op gepaste wijze gaan vieren.

Tot vrijdag, Wim Schuurmans

En hieronder weer de dagelijkse video van John Kooij, Robin Oostveen en Mike den Drijver,

 

 

 

Video: VierdaagseFlits Dag 2 Schiedammers lopen in Nijmeegse Vierdaagse

Posted by Pop Up Tv on woensdag 22 juli 2015

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws