vrijdag, 02 oktober 2015 12:44

Vierde dichtbundel Vandaag is het zondag van dichter Jaap van Oostrum

Jaap van Oostrum is al meer dan 36 jaar leraar op basisschool in Maassluis. Dus vele honderden kinderen hebben van deze onderwijzer les gehad waarin de Nederlandse taal en gedichten zeker onderdeel waren. Deze week verschijnt zijn vierde dichtbundel met als titel Vandaag is het zondag.

Tijdens Manuscripta 2015, de jaarlijkse opening van het nieuwe boekenseizoen, dat dit jaar begin september in Zwolle plaatsvond, werd Jaap door het CPNB (organisator van onder meer de Boekenweek en het Boekenbal) geselecteerd om zijn gedichten aan publiek voor te dragen. Tijdens literaire boottochten in de Zwolse grachten en in casita´s - authentieke kleine locaties - raakte hij met zijn poëzie een gevoelige snaar bij de aanwezige toehoorders.

Vandaag is het zondag is zijn vierde dichtbundel en staat weer vol met vrolijke, luchtige gedichten over mens, dier, school, sport, geloof en liefde. Afgewisseld met serieuze gedichten over ons leven van alledag. Van Oostrum is een ware kunstenaar: hij jongleert met dichtwoorden en tovert een glimlach of een traan van geluk op je gezicht. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Toon Hermans. De aquarelillustraties bij enkele gedichten zijn van de hand van de kunstenares Annelies van Buuren-Oosterlee.

Deze dichter is aangesloten bij Schrijvers tussen de kassen en lid van de GedichtenKring Nederland. Vandaag is het zondag wordt uitgeven bij de NAU Uitgevers, die deze dichtbundel inbracht voor de VSB Poëzieprijs. Sinds deze week prijkt de dichtbundel op de lijst en in oktober worden de vijf nominaties voor de beste dichtbundel van het jaar bekend gemaakt.

Zaterdag 3 oktober zal Jaap van Oostrum zijn dichtbundels signeren bij boekhandel Het Keizerrijk in Maasluis tussen 14-15 uur. De dichtbundel in hardcoveruitvoering, is volledig in kleur en is bij alle boekwinkels in Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar.

Vierde dichtbundel Vandaag is het zondag van dichter Jaap van Oostrum

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws