donderdag, 29 juni 2017 15:15

Vierhonderd kinderen doen Haventour

Schiedam - Vierhonderd basisscholieren hebben in de maanden mei en juni de imposante haven van Schiedam ontdekt. De organsatie noemt het dan ook een groot succes.

De basis van de S’DAM Haventour: een uniek educatief programma om kinderen enthousiast te maken voor een toekomstig beroep in de maritieme sector en daarbij de stad Schiedam en haar haven te verbinden. Tijdens de haventour zijn ruim 400 scholieren het water op gegaan. Onder leiding van een docent van De Kleine Ambassade zijn ze aan de slag gegaan met een doe-krant vol leuke opdrachten over de havens, de bedrijven die er gevestigd zijn en de beroepen die in de haven te vinden zijn.

“De Kindergemeenteraad heeft ons vorig jaar meegegeven dat de haven zo’n leuke en bijzondere plek is voor de ontwikkeling van jongeren en dat alle kinderen de haven eens moeten bezoeken, aldus wethouder Gouweleeuw (o.a. maritieme ontwikkeling). Daarom ben ik blij dat er dit jaar voor het tweede jaar op een rij weer zo veel jonge Schiedammers hebben kunnen kennismaken met dit gebied.”

“Het idee is mede ontstaan door onze gesprekken met het maritieme bedrijfsleven”, vertelt Annemieke Loef, directeur SPS. “Veel bedrijven gaven aan dat er een dreigend tekort is aan personeel. En veel kinderen, jongeren en hun ouders weten niet dat de Schiedamse haven zoveel mogelijkheden biedt.” Verschillende basisscholen hebben afgelopen periode de S’DAM Haventour kunnen ervaren. Juf Christel Kortleven van Openbare Basisschool De Peperklip: “Dit is één van de leukste excursies die we in jaren hebben gehad. Het is erg leerzaam en bijzonder om mee te maken”.

Stichting Promotie Schiedam is voornemend het basisschool programma volgend jaar weer mogelijk te maken. Momenteel is de organisatie bezig de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs te bekijken. Scholen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit programma, bestaande uit een educatieve krant die vooraf in de klas wordt behandeld en een doe-krant die tijdens de S’DAM Haventour wordt ingezet, kunnen contact opnemen met SPS via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ouders met kinderen die graag zelf de haven ontdekken, kunnen op 2 en 3 september deelnemen tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.
Vierhonderd kinderen doen Haventour

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws