donderdag, 05 januari 2017 11:20

Vishandel en traiteur De Rog mag langer in Oost blijven

nieuwe stadsblad

Schiedam - Het pand van viswinkel De Rog uit Schiedam-Oost moet uiterlijk 1 juni 2019 zijn ontruimd. Eerder werd op deze site gemeld dat dit in 2018 zou zijn. Verhuurder Woonplus spreekt dit tegen.

'Huurders van de winkelruimten in de Wetenschappersbuurt hebben van ons een brief ontvangen over de beƫindiging van de huurovereenkomst in verband met de sloop of renovatie', laat een woordvoerder weten bij Woonplus.

De eigenaar van de bekende vishandel aan de Lorentzlaan heeft weinig vertrouwen in een vervangend pand door Woonplus. De verhuurder bevestigt dat men in Schiedam 'slechts een aantal bedrijfsruimten heeft'. De woordvoerder zegt: "Als woningcorporatie richten wij ons op de verhuur van sociale huurwoningen. De huurders van de winkelruimten hebben van ons een overzicht gekregen van de bedrijfs- en winkelruimten die wij op dit moment beschikbaar hebben. Hierover zijn we in gesprek."

De Rog zou het liefst terugkeren naar de Lorentzlaan, maar dat wordt moeilijk, blijkt ook uit de woorden van Woonplus: 'Het klopt dat er winkelruimtes worden gerenoveerd. Deze ruimten worden gerenoveerd tot woningen, er komen geen winkelruimten terug.'
Het verdwijnen van de visboer heeft een stortvloed aan nostalgische reacties losgemaakt bij trouwe klanten en (oud-)buurtgenoten. Zij betreuren het einde van het minstens 60 jaar oude bedrijf.

Foto: Facebook

Vishandel en traiteur De Rog mag langer in Oost blijven

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws