Vlaardingen Werkt officieel van start
woensdag, 13 mei 2015 11:40

Vlaardingen Werkt officieel van start

Gisteren ging de coöperatie Vlaardingen Werkt officieel van start en werd het nieuwe onderkomen aan de Dirk de Derdelaan 45 feestelijk geopend. Tijdens de opening konden aanwezigen onder andere een fototentoonstelling van De Klussenploeg bekijken en de start bijwonen van kapsalon 'Mooi voor Minder' en van de fietsreparatieplaats 'Heel Vlaardingen Fietst'.

Vlaardingen Werkt is een coöperatieve vereniging gericht op het versterken van de participatie van kwetsbare bewoners en op het vergroten van de leefbaarheid in de stad. Met, voor en door Vlaardingers ontwikkelt Vlaardingen Werkt in samenwerking met de gemeente projecten voor werkzoekenden en inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Samen met vrijwilligers en professionals voeren mensen met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een beperking de diensten van de coöperatie uit. Hiermee biedt Vlaardingen Werkt de deelnemers onder meer dagstructuur, begeleiding, scholing en hulp bij het vinden van werk. "Mensen die meedoen ervaren dat ze weer meetellen in de samenleving", zegt wethouder sociaal domein Cees Oosterom. "Het doet me goed deelnemers figuurlijk te zien groeien. Sommigen stromen zelfs door naar een reguliere betaalde baan."

Kansen aan anderen biedt kansen voor uw organisatie

Vlaardingen Werkt is van en voor alle Vlaardingers. Door lid te worden van de coöperatieve vereniging kan iedereen in principe gebruikmaken van de diensten van Vlaardingen Werkt en daarmee kansen bieden aan kwetsbare stadsgenoten. Voor het lidmaatschap van 50 euro per jaar kunnen culturele instellingen, sportverenigingen, scholen, gebedshuizen, zzp-ers, bewonersorganisaties, winkeliersverenigingen, enz. klussen laten uitvoeren voor een schappelijk uurtarief. Meer weten? Kijk op www.vlaardingenwerkt.nu.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws