dinsdag, 09 februari 2016 20:59

Vlaardingers waarderen sociale wijkteams

Vlaardingers die vorig jaar contact hadden met de sociale wijkteams in Vlaardingen geven deze ondersteuningsteams gemiddeld een 7. De cliënten van de sociale wijkteams zijn het meest tevreden over de medewerkers. Op dit punt scoren de sociale wijkteams in Vlaardingen gemiddeld een 7,6. Dit blijkt uit een onderzoek naar de dienstverlening van de sociale wijkteams in 2015.

“Deze scores over de eerste acht maanden is een resultaat waar de sociale wijkteams en wij als gemeente tevreden mee zijn", vindt wethouder Cees Oosterom. "De wijkteams zijn immers een nieuw fenomeen en dat betekent wennen voor iedereen. Zowel voor de Vlaardingers die sinds begin vorig jaar voor hulp en ondersteuning terechtkunnen bij de sociale wijkteams, als voor de wijkteammedewerkers. Het is belangrijk dat de wijkteams de uitkomsten van het onderzoek gebruiken om de kwaliteit van dienstverlening verder te verbeteren”, benadrukt Oosterom.

In het najaar van 2015 namen 254 cliënten van de sociale wijkteams Vlaardingen deel aan een schriftelijke enquête naar de ervaringen met de sociale wijkteams. Aan de hand van stellingen zijn zes thema's onderzocht. De sociale wijkteams in Vlaardingen scoren gemiddeld op profilering 6,6 op bereikbaarheid en toegankelijkheid 7,1 op werkwijze 6,8 op resultaat 7 op aanbevelen 7,2 en de medewerkers van de wijkteams scoren gemiddeld een 7,6. De sociale wijkteams gebruiken de uitkomsten van het onderzoek om van te leren en hun dienstverlening verder vorm te geven. Het onderzoek is gelijktijdig in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau en wordt aan het eind van dit jaar herhaald.

Waarom sociale wijkteams?

De meeste Vlaardingers redden zich prima zelf. Als ze hulp nodig hebben, regelen ze dat meestal via hun eigen netwerk. Voor sommige mensen is dit moeilijk. Zij kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij het sociale wijkteam in hun buurt. De sociale wijkteams bestaan uit hulp- en zorgverleners die nauw samenwerken met andere professionals zoals huisartsen, leerkrachten en jongerenwerkers. In overleg met de bewoner/het gezin regelen zij samen de nodige ondersteuning. Waar mogelijk met hulp van familie, vrienden, buren en vrijwilligers in de wijk. In Vlaardingen zijn vier sociale wijkteams: team Centrum (Centrum / VOP / Oostwijk / Rivierzone), team West (Westwijk / Indische Buurt), team Ambacht (Vlaardinger Ambacht / Babberspolder) en team Holy (Holy Zuid / Holy Noord). De sociale wijkteams Vlaardingen zijn bereikbaar via 010-4731033, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.www.socialewijkteamsvlaardingen.nl .

Vlaardingers waarderen sociale wijkteams

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws