vrijdag, 22 mei 2015 09:23

Vlaardingse tekent in clip Amerikaanse band

12 mei 2015 presenteerde de Amerikaanse zanger Adam Young van Owl City zijn lang verwachte nieuwe album "Mobile Orchestra". De video die dit album zal promoten, is tot stand gekomen in samenwerking met het Vlaardingse tekenwonder Rajacenna.

Onlangs werd bekend gemaakt dat de succesvolle hitzanger, songwriter and multi-instrumentalist van Owl City deze zomer nog een nieuw album uitbrengt. Hyperrealistisch tekenares Rajacenna heeft het privilege om met haar tekenkunsten aan de artistieke albumpresentatie mee te werken. In de promotievideo is te zien hoe de coverart van het album in een timelapse tot stand komt. De video is tevens voorzien van de allernieuwste muziek die op het album staat.

"Fantastic, this is so amazing. We are so inspired by your work and talent." De zanger is zeer onder de indruk van Rajacenna's tekeningen en is daarom ook uiterst enthousiast over haar medewerking aan de video. Voor de 22-jarige tekenares is dit project één van de meest gedetailleerde kunststukken tot nu toe. De cover is een zeer ingewikkeld design met vele verschillende componenten van muziekinstrumenten daarin. Door deze vele details was het voor Rajacenna dan ook een mooie uitdaging om één en ander tot stand te brengen. De timelapse video van de coverart is hier te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=hyKcIl3oYTo

In 2009 stond Owl City twee weken op de eerste positie in de Verenigde Staten met het zes keer platina bekroonde 'Fireflies' en hij zong in 2012 het duet 'Good Time' met Carly Rae Jepsen. Owl City is één van de favoriete artiesten van het tekentalent en zij voelt zich daarom zeer vereerd dat ze deze opdracht heeft mogen uitvoeren.

Op haar zestiende werd Rajacenna wereldwijd bekend door haar hyperrealistische tekeningen. Zonder ooit les te hebben gehad, behoorde ze vanaf dat moment al tot de beste tekenaars ter wereld. Justin Bieber's platenmaatschappij vroeg haar in 2011 om de tekening die ze van hem heeft gemaakt persoonlijk aan hem te geven. De Japanse tv toonde interesse in haar tekenkunsten en ze werkte in 2012 mee aan een grote reclamecampagne van het beroemde Braziliaanse interieurdesignbedrijf Mosearte.

Op dit moment staat Rajacenna als enige Nederlandse "Most Loved" broadcasters in de Periscope Top40.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws