Vliegers bouwen in Schiedam-Zuid, doe mee op 16 en 23 maart
dinsdag, 08 maart 2016 20:07

Vliegers bouwen in Schiedam-Zuid, doe mee op 16 en 23 maart

De maanden maart en april staan in het teken van vliegers bouwen in de Gorzen!

De kunstenmakers van Mooi Werk, WOT Schiedam-Zuid, Komkids, Stichting J&S Projecten en de Willibrordusschool werken samen om kinderen uit de wijk kennis te laten maken met het zelf bouwen, beschilderen en uittesten van vliegers. Onder leiding van kunstenaar Harry Schumacher en vliegerfanaat Albert Schenk maken kinderen een meesterwerkje van hun eigen vlieger.

Tijdens de workshop leren de kinderen (en bij J&S Projecten ook de senioren) hoe je de beste vlieger maakt. Uiteindelijk is het doel om met de gemaakte vlieger zo hoog mogelijk te kunnen vliegeren. De verschillende vliegers onderscheiden zich van elkaar door de beschilderde doeken. Van een eigen vlieger kan dus een waar kunstwerk gemaakt worden.

De workshops vinden plaats bij de Gorzenkids van Komkids, Stichting J&S Projecten en bij de Willibrordusschool in Schiedam Zuid.

Zin om mee te doen? Senioren en junioren bouwen gezamenlijk vliegers tijdens de creatieve woensdagmiddagen bij Stichting J&S Projecten. De workshops vinden plaats op 16 en 23 maart van 13.30 tot 15.00 uur. Deelname is gratis, wel even aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 010-273 47 80 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-53 28 32 35.

Alle gemaakte vliegers worden uitgetest op zaterdag 9 april om 15.00 uur. Op het voormalig Gusto terrein in Schiedam Zuid, nabij de Maasboulevard, worden de zelfgemaakte vliegers in één keer opgelaten. Kom dan je gemaakte vlieger testen en krijg (indien nodig) nog wat ‘tips and tricks’ van Harry en Albert.

Vliegers bouwen in Schiedam-Zuid, doe mee op 16 en 23 maart

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws