dinsdag, 20 september 2016 14:53

Vlietland deelt kennis en ervaring in samenwerkingsverband myoomzorg

Schiedam - Gynaecologen van acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben hun kennis en ervaring op het gebied van myoomzorg gebundeld in een samenwerkingsverband dat vandaag officieel van start is gegaan. Voordeel voor de patiënt: optimale myoomzorg en alle mogelijke behandelmethoden beschikbaar in de regio.

Hoogste zorgkwaliteit

Myomen zijn goedaardige knobbels in de spierwand van de baarmoeder en bestaan vooral uit spierweefsel. Naar schatting komen ze bij 30 procent van de vrouwen voor. Ze zorgen voor wisselde problemen. De behandeling van myomen kan complex zijn en de behandelmethode kan verschillen.

In het samenwerkingsverband werken gynaecologen, die gespecialiseerd zijn in myoomzorg, met elkaar samen. Zij bespreken complexe patiënten, waarbij gezamenlijk een keuze wordt gemaakt voor de best passende behandelmethode. Nieuwe ontwikkelingen en behandelmethoden worden nauwgezet gevolgd. De samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de myoomzorg. In alle deelnemende ziekenhuizen wordt op eenzelfde manier gewerkt, volgens de beste standaard. Met elkaar bieden de acht ziekenhuizen een compleet behandelpakket voor myoomzorg aan. Indien nodig wordt een specifieke behandeling in een gespecialiseerd deelnemend ziekenhuis uitgevoerd.

Samenwerkingsverband Myoomzorg

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, Havenziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, IJsselland ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en

ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen nemen deel aan het samenwerkingsverband. De samenwerking is tot stand gekomen onder begeleiding van de stichting BeterKeten. Meer informatie voor patiënten en zorgverleners is te vinden op de website www.myoomzorg.nl

Vlietland deelt kennis en ervaring in samenwerkingsverband myoomzorg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws