donderdag, 04 augustus 2016 09:37

Vlietland gemiddeld iets goedkoper

Schiedam - Het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is gemiddeld 0,7 % goedkoper dan andere ziekenhuizen, gebaseerd op 913 behandelingen. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws Buurtfacts haalde uit de publicatie van zorgverzekeraar CZ.

'Behandelingen bij het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam zijn voor CZ-verzekerden gemiddeld 0,7% goedkoper dan bij andere zorgaanbieders waar CZ afspraken mee heeft.' schrijft RTL letterlijk. 'Dit getal is een gewogen gemiddelde op basis van de prijs van 913 behandelingen bij Vlietland Ziekenhuis en cijfers over het aantal behandelingen in heel Nederland van de NZa over 2014. De cijfers over de prijzen zijn door CZ op 2 augustus 2016 gepubliceerd. De berekening is door RTL Nieuws gedaan.

Uit de cijfers blijkt dat er grote verschillen zitten in de prijzen die zorginstellingen rekenen voor een bepaalde behandeling. Wat bij één goedkoper is is bij de ander weer duurder. Maar gemiddeld ben je dus in het Vlietland 0,7 % goedkoper uit. Daar merk je hoogstens wat in je eigen risico want de kosten worden verder door de zorgverzekeraar betaald.

Vlietland gemiddeld iets goedkoper

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws