vrijdag, 14 oktober 2016 14:06

Vlietland voert nieuw elektronisch patiëntendossier in

Schiedam - Om patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn, stapt Franciscus Gasthuis & Vlietland over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Om de overstap naar het nieuwe systeem voorspoedig te laten verlopen, werkt het ziekenhuis vanaf donderdag 27 oktober 8.00 uur tot en met vrijdag 28 oktober 13.00 uur, volgens een aangepaste dienstverlening.

Zorgverleners op alle locaties van het ziekenhuis werken straks in een gezamenlijk EPD, waarin alle medische gegevens van patiënten zijn vastgelegd. Dit betekent voor patiënten dat zij er op kunnen vertrouwen dat op iedere locatie het patiëntendossier beschikbaar is.

Beperkte patiëntenzorg

Op de genoemde data en tijdstippen zijn de poliklinieken van Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Franciscus Vlietland (Schiedam) gesloten. Er kunnen geen afspraken worden gemaakt of verzet. De bloedafnamepunten, ook buiten de ziekenhuislocaties, zijn gesloten. Patiënten kunnen op vrijdag 28 oktober na 13.00 uur weer bloedprikken in Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland. De poliklinieklocaties in Berkel en Rodenrijs, Maassluis en Hoogvliet zijn op 27 en 28 oktober de gehele dag gesloten.

De acute zorgverlening blijft 24/7 beschikbaar op de ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam. Alle spoedverwijzingen verlopen via de huisarts. Na vrijdag 28 oktober 13.00 uur wordt de zorgverlening weer opgebouwd. Patiënten kunnen te maken krijgen met langere wachttijden op de polikliniek en aan de telefoon.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl

Vlietland voert nieuw elektronisch patiëntendossier in

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws