zaterdag, 01 november 2014 10:44

Vlietland Ziekenhuis in top 3 volgens Elsevier

Elsevier heeft op woensdag 29 oktober 2014 de resultaten bekend gemaakt van vijf jaar onderzoek naar de patiëntveiligheid en medische zorg in Nederlandse ziekenhuizen. Het Schiedamse/Vlaardingse Vlietland Ziekenhuis scoort als allerbeste.

Als totaalscore heeft het Vlietland Ziekenhuis het maximaal aantal van vier Elsevier bolletjes behaald. Het Vlietland Ziekenhuis is ook één van de ziekenhuizen met de beste resultaten voor alleen het jaar 2014. Bekijk de resultaten van het Vlietland Ziekenhuis: http://onderzoek.elsevier.nl/onderzoek/beste-ziekenhuizen-2014/10/vlietland-ziekenhuis/67 .

Bureau SiRM ondersteunt Elsevier bij het selecteren en bewerken van gegevens voor een beoordeling van de veiligheid en effectiviteit van de medische zorg, en van de patiëntgerichtheid aan de hand van de dienstverlening en eventuele wachtlijsten. Ook is gekeken naar de 'transparantie' van ziekenhuizen over het eigen functioneren. Daarnaast is op de website de Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR) per ziekenhuis te vinden.

Door het combineren van capaciteiten van het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis is een krachtige ziekenhuisorganisatie ontstaan. Met een gezamenlijke ambitie om toonaangevend te zijn in topzorg en basisziekenhuiszorg in een veilige en gastvrije omgeving. Door deze gezamenlijke ambitie blijft voor de inwoners van de gehele regio goede patiëntenzorg dichtbij huis gegarandeerd.

Bronnen:

http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/10/De-beste-ziekenhuizen-ziekenhuis-St-Jansdal-komt-als-winnaar-uit-de-bus-1630929W/ http://www.vlietlandziekenhuis.nl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=279&cntnt01origid=1121&cntnt01returnid=1122

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws