dinsdag, 22 september 2015 07:47

Vluchtelingen aangekomen in Maassluis

De vluchtelingen zijn aangekomen in de Olympiahal aan de Rozenlaan. In de Olympiahal krijgen de vluchtelingen te eten, een slaapplek en indien nodig medische verzorging.

De gemeente Maassluis heeft een publieksnummer ingesteld: 085-77 33 383. Hier kunnen mensen dag en nacht terecht met vragen over de vluchtelingenopvang. Klik hier voor veelgestelde vragen.

Burgemeester Karssen: ,,We zullen de vluchtelingen gastvrij onthalen. Het gaat voornamelijk om gezinnen.’’ Bij de opvang zijn vele vrijwilligers betrokken. Burgemeester Karssen: ,,Ik ben ontzettend trots op al die mensen in Maassluis die zich voor deze vluchtelingen inzetten.’’

Vraag vanuit het Rijk

Het Rijk heeft donderdag 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden. Maassluis heeft daarop de Olympiahal aangeboden. Er wordt naar verwachting opvang geboden voor de eerste 72 uur, daarna stromen de vluchtelingen door naar reguliere opvanglocaties.

Bewoners worden geïnformeerd met een tweede bewonersbrief. Ook de gebruikers van de Olympiahal zijn op de hoogte gesteld. Op zaterdagmiddag 19 september is een bewonersbijeenkomst gehouden.

Veelgestelde vragen 72-uurs crisisopvang

Vluchtelingen aangekomen in Maassluis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws