zaterdag, 04 juli 2015 20:51

Vol North Sea Round Town programma in Grounds

North Sea Round Town is dé opwarmer van het North Sea Jazz Festival. Op donderdag 9 juli zijn er in Grounds drie topacts te bewonderen: The Nu Nova Compound, Omar Ka en Pink Oculus.

The Nu Nova Compound is een project rond de Amerikaanse componist/saxofonist Ghasem Batamuntu. Eind jaren negentig had hij met zijn band Nova Ghost Sec'tet aardig wat succes en speelde bijvoorbeeld het dakterras op Haagse NSJ, grote zaal Montreux en meer. Daarna richtte hij zich vooral op multimediale kunsten en combineerde hij dans, visuals, poetry en geïmproviseerde muziek wat leidde tot de "MPAC Factor E". Ook met deze band toerde hij uitgebreid door Europa en speelde hij o.a. in het Bimhuis.Binnenkort komt de nieuwe plaat uit via Good Music Company (o.a. bekend van Snarky Puppy).

Omar Ka is afkomstig uit de Fulani, een nomadenvolk uit westelijk Afrika.

Hij groeit op in Dakar, Senegal waar hij in 1991 onder meer samen met zijn neef fula-muziek maakt. De Fula Band tourt vijf jaar lang door het Westen van Afrika. In 1996 verhuist Omar Ka naar Rotterdam. Hij ontmoet daar de muzikanten Michel Banabila, Willem Cramer (beiden ooit actief in East Meets

West) en Hanyo van Oosterom. Samen maken ze in 1997 het album Omar Ka H.O.W. In 1999 komt de Fula Band bijeen en staat op internationale festivals als Music Meeting in Nijmegen, Mano Mundo in België, Africa Festival in Würzburg, Afika Kultur Festival in Aschaffenburg, Metropolis in Rotterdam, Palác Akropolis in Praag, Dahliade Festival in Oostende, Festival Tropicant in Brugge en Open Air Music Festival in Trutnov (Tsjechië).

Het gaat hard sinds singer/songwriter/mc Pink Oculus haar debuut Sweat uitbracht in 2013. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 maakte ze veel indruk en kort daarna werd de artiest uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met die ene single op zak was ze direct op veel plekken te vinden. In Nederland, Groot Brittannië, Duitsland en België; een lancering zoals niet vaak voorkomt. Overdue, de opvolger van Sweat, werd in maart 2015 gepresenteerd tijdens de aftershows van soulfenomeen D'Angelo in Paradiso.

Datum: donderdag 9 juli

Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam

Aanvang: 20:30h / DOORS: 19:30h

Entree: €10,- (vvk) / €12,50 (deur)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/814945535254634/

Kaartverkoop link:

https://www.reswmdc.nl/kassa/index.php?v=343&m=6759a92c81e865f2132ecd98d09c42e3

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws