zondag, 10 mei 2015 21:56

Volkspetitie Red de Zorg

"Terwijl staatssecretaris van Rijn blijft volhouden dat de invoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) goed verloopt zijn ondertussen al 30.000 mensen in de thuiszorg hun baan verloren en hebben vele anderen een lager loon of meer werk in dezelfde tijd moeten accepteren. FNV en CNV gaan via een volkspetitie nu 300.000 handtekeningen binnen 6 weken ophalen. Een geweldig initiatief!" aldus Groen Links Schiedam.

Volkspetitie Red De Zorg

"Terwijl verzorgingstehuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wordt er tegelijkertijd bezuinigd op de zorg thuis." "Het gaat" zo schrijft GroenLinks " bij ons in de zorg om aandacht, niet om cijfers. De balans tussen patiƫnten, zorgaanbieders en verzekeraars is zoekgeraakt. De macht van zorgverzekeraars is veel te groot. Als de kosten aangepakt moeten worden dan eerst door de bureaucratie aan te pakken, een einde te maken aan de macht en winsten van zorgverzekeraars en door te stoppen met absurde beloningen aan de top. Niet door het bezuinigen op de meest kwetsbaren.

Daarom deze volkspetitie. In het verleden zijn er al meerdere petities geweest, voor de invoering van het algemeen kiesrecht of tegen de plaatsing van kernwapens in Nederland. Een goed instrument om een krachtig signaal af te geven.

GroenLinks Schiedam steunt deze actie en heeft haar leden en sympathisanten gevraagd om:

1. de petitie te tekenen, dat kan online: zie www.fnvvoorzorg.nl .

2. De link zoveel mogelijk door te geven op de sociale media zoals twitter en Facebook.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws