donderdag, 21 september 2017 16:57

Volledig programma Piet Paaltjens Parade in Schiedam is klaar!

SchiedamDe Piet Paaltjens Parade kondigt vandaag haar volledige programma aan. Ook is de kaartverkoop gestart.

Dit najaar eren de Bibliotheek Schiedam en haar partners Piet Paaltjens met een dertiendaags festival. Hij is het mysterieuze alter ego van dichter, predikant én literaire held François HaverSchmidt (1835- 1894). 150 jaar geleden werd zijn dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ in Schiedam uitgegeven. Tot op de dag van vandaag een veelgelezen én geprezen boek, bekend bij en geliefd door verschillende generaties.

Highlights van het festival
De Piet Paaltjens Parade vindt plaats van 20 oktober t/m 1 november in Schiedam. Arnon Grunberg is groot fan van het werk van Piet Paaltjens. De in New York woonachtige auteur geeft tijdens het festival een lezing in de Bibliotheek in de Korenbeurs over zijn fascinatie voor de romantische dichtbundel met een donker randje. Twee andere highlights zijn de exclusieve huiskamerconcerten door zanger en componist Jan Rot. Hij werkte mee aan de limited edition Piet Paaltjens Parade CD i.s.m. Excelsior Recordings. Deze is vanaf de start van het festival te koop. Rot draagt voor het eerst zijn nieuwe nummer live voor en wel op een heel bijzondere locatie: Pand Roelants. De voormalige drukkerij en boekhandel waar 150 jaar geleden ‘Snikken en Grimlachjes’ werd uitgegeven en onlangs de nieuwe CD werd opgenomen. Het festival eindigt met een eervol en romantisch slotstuk op Allerheiligen. Bij het graf van François HaverSchmidt op Begraafplaats Yardenhuis Beukenhof dragen Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin en de Schiedamse Charlie Dichter voor uit ‘Snikken en Grimlachjes’ en uit eigen werk.

Volledig programma en kaartverkoop > www.pietpaaltjensparade.nl.

Piet Paaltjens Parade
Duik van vrijdag 20 oktober t/m woensdag 1 november in het leven van Piet Paaltjens. 150 jaar geleden werd zijn dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ uitgegeven bij Drukkerij en boekhandel Roelants in Schiedam. Paaltjens is het alter ego van de melancholische dichter en predikant François HaverSchmidt (1835- 1894). De Bibliotheek Schiedam en haar partners pakken dit jubileum aan om de schrijver dertien dagen lang te eren met een divers festivalprogramma. Festivalhart is De Korenbeurs: de eerste groene bibliotheek van Nederland. Een monumentaal pand in historisch Schiedam met een binnentuin dat uitkijkt op het woonhuis van François HaverSchmidt. 

Volledig programma Piet Paaltjens Parade in Schiedam is klaar!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws