zondag, 21 september 2014 17:14

Volop actie in Hollandse Huiskamer jaren '70

In de Hollandse Huiskamers jaren '70 op het Stationsplein 10 te Schiedam worden van 24 september tot 1 oktober allerlei activiteiten georganiseerd.
Waan jezelf terug in de jaren '70, in de tijd van de zitkuil, saamhorigheid, doe-het-zelven, macrameeën, plateauzolen, glamrock en disco. In de Hollandse Huiskamer in Schiedam Oost is het zes weken lang mogelijk terug in de tijd te gaan en vervlogen tijden (opnieuw) te beleven.

Woensdag 24 september | 19.30 uur - 21.30 uur
YOGA EN MEDITATIE
workshop door yogastudio Yoia
De spirituele trend die eind jaren '60 inzette, werd vervolgd in de jaren '70. Steeds meer mensen sleepten een kleedje of schapenvachtje mee naar woonkamers en wijkcentra om yoga en meditatie te beoefenen. Anno 2014 zijn yoga en meditatie populairder dan ooit. In de Hollandse Huiskamer slaan we op woensdagavond 24 september een spirituele brug tussen toen en nu. Romanie Noordegraaf van Yogastudio Yoia in Schiedam neemt u mee op weg van inspanning naar ontspanning. Voor deze workshop is geen yoga of meditatie-ervaring vereist.

Donderdag 25 september | 19.30 uur – 21.30 uur
MUZIEK- EN VERHALENAVOND
i.s.m. de Bibliotheek Schiedam
Tijdens de gezellige verhalenavonden duikt de Bibliotheek Schiedam in de literaire geschiedenis. Wat las u zelf in de jaren '70 of wat lazen uw ouders of grootouders? Of uw kinderen? De Voorleesbrigade leest deze avond voor uit werk van die tijd. Misschien heeft u zelf nog een mooi boek of een bijzondere herinnering aan verhalen uit deze periode? Neem deze vooral mee! Voor, na en tussendoor is er muziek in stijl, door DJ Gijs van Rij.

Woensdag 1 oktober | 19.30 uur – 21.30 uur
MACRAMÉ
workshop door Elly van de Water
Hobby en huisvlijt. Plantenhangers, raamdecoraties, lectuurmanden en tassen; macramé en andere handwerktechnieken waren mateloos populair in de jaren '70. Tijdens deze workshop leert Elly van de Water u de juiste knooptechnieken.
Kosten deelname: € 5,00 (materiaalkosten)

OPEN HUIS
Naast alle activiteiten in de jaren '70 huiskamer houden we wekelijks ook Open Huis. Kom gezellig op visite en deel uw herinneringen of laat ze herleven door bijzondere anekdotes. De koffie staat klaar! Op vrijdag 26 september van 14.00 - 17.00 uur bent u van harte welkom.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws