maandag, 15 september 2014 10:31

Voor 135.000 een huis met een tuin

Ja het kan, vlak bij het prachtige historische centrum van Schiedam een huis met tuin kopen voor € 135.000,-.
Voorwaarde is wel dat je zelf de handen uit de mouwen steekt want het gaat hier om zogenaamde klushuizen...
En je moet scherp inkopen. Maar dan nog: waar vind je dat nog?

Op zaterdag 20 september organiseert de gemeente Schiedam van 15.00 tot 16.30 uur een open huis voor de laatste klushuizen. Het gaat om authentieke zeskamer¬woningen mét tuin in de Kortlandstraat en Gordonstraat. De huizen zijn interessant voor woningzoekers die op zoek zijn naar een betaalbare woning die zij kunnen inrichten zoals zij zelf willen. De klushuizen bieden een unieke kans een woning te creëren afgestemd op eigen behoeften, smaak en budget.

De klushuizen liggen op loopafstand van het historische stadscentrum, dichtbij het metrostation en andere voorzieningen. De verkoopprijs van een opgeknapt casco start vanaf € 84.000, -. Het zware constructiewerk is dan al gedaan; de prijs is inclusief een nieuwe betonnen funderingsvloer, een gerenoveerd en geïsoleerd dak, een opgeknapte voorgevel die is voorzien van nieuwe houten raamkozijnen met dubbel glas (HR++).

De kopers moeten de binnenkant en de achterzijde van de woning opknappen. Dat kunnen zij helemaal zelf doen of met hulp van een aannemer. De renovatiekosten voor het afbouwen van een klushuis met een niet-luxe verbouwing worden geschat op € 50.000,-. Hierbij is uitgegaan van een koper die alles zelf doet en scherp zijn materialen inkoopt. De financieringseis voor een compleet verbouwde kluswoning is vanaf €135.000,-.

Is een klushuis misschien iets voor jou? Kom dan op zaterdag 20 september tussen 15.00 uur en 16.30 uur naar het open huis in de Kortlandstraat op de hoek van de Gordonstraat. Tijdens de rondleiding is de begeleidende architect aanwezig. Het klushuizenteam Schiedam is van 10.00 tot 16.00 uur ook te vinden op de Woonbeurs in de Grote Kerk om je alles te vertellen over de achtergronden en mogelijkheden van de klushuizen.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van toepassing. In dat geval kunnen kopers van een klushuis in aanmerking komen voor de starterslening van de gemeente Schiedam; een lening voor mensen die voor het eerst een huis kopen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten (koopsom + bijkomende kosten) en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de NHG.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws