vrijdag, 10 april 2015 10:08

Voor de 117e keer feest met Oranjevereniging Wilhemina in Kethel

Maandag 27 april is het weer zo ver! Oranjevereniging "Wilhelmina" Kethel is er klaar voor om met u voor de 117e keer deze nationale feestdag in Kethel te vieren. Met ook dit jaar weer een traditioneel maar feestelijk programma op Koningsdag voor jong en oud!

Om 09.00 uur is de aftrap van Koningsdag 2015 in Kethel uiteraard met de Aubade op het plein van de Nederlands Hervormde Kerk aan het Noordeinde. De opening zal worden gedaan door onze voorzitter Nanny van Bilsum - Steenhoek en de burgemeester dhr C.H.J. Lamers. Het is niet te missen als u door Kethel het Wilhelmus hoort klinken gevolgd door tal van oud Hollandse liederen, maar ook wat modernere liedjes als K3. Graag nodigen wij u uit om ook uw stem te laten klinken vanaf het plein bij de Nederlands Hervormde Kerk, jong en oud het liefst in oranje of met oranje-accenten!

Nadat de Kethelballade is gezongen gaat de braderie om 10.00 uur van start. Hier vindt u tal van kraampjes met een diversiteit aan producten. Als u aan het einde van de braderie komt dan komt u op het plein aan de Abel Tasmanstraat, op deze dag heet dit "het Feestplein". Op "het Feestplein" is er voor iedereen wel iets te doen. De kinderen kunnen zich hier vermaken met tal van attracties zoals o.a. Jungle-Run, springkussens, ballengooien en een glittertattoo plaatsen bij de stand van Komkids of gewoon lekker knutselen. De kinderen kunnen deelnemen aan de zojuist genoemde attracties door middel van een strippenkaart voor slechts €3,-. Maar dat is nog niet alles! U kunt onder het genot van een hapje of drankje op het terras van de feesttent genieten van diverse optredens. Dit jaar staan er optredens gepland van o.a. Jill Helena ( finaleplek "the Voice" 2013), Jason Bouman ( winnaar "Bloed, Zweet en Tranen 2013) en Jayh (van de vrolijke zomerhit "Mooie Dag"). Het dagprogramma wordt swingend afgesloten met de energieke funk, pop & soul band "Groove Planet".
Het avondprogramma zal om 21.00 uur beginnen met een muziekkorps en de majorettes voorop tijdens de traditionele lampionnenoptocht. Vanaf het Noordeinde gaat de tocht door de wijken Woudhoek en Spaland. U kunt de printbare versie van de route vinden op onze website www.ov-wilhelminakethel.nl. Om 22.00 uur verzamelen we allemaal rondom het weiland in Kethel en zullen we Koningsdag 2015 afsluiten met een fantastische vuurwerkshow!!

Op de foto: Het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina: Van links naar rechts: Sebastiaan van Bilsum (2e secretaris en marktmeester), Mirjan Bunskoek (algemeen bestuurslid), Nanny van Bilsum - Steenhoek (voorzitter), Richard van Kleef (secretaris), Nel Steenhoek (algemeen bestuurslid) en Joop van Kleef (penningmeester).

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws