donderdag, 31 augustus 2017 12:02

Voor het klaar is nog een keer verkeershinder knooppunt Vijfsluizen

Schiedam - Het einde is in zicht. Als de laatste werkzaamheden volgens planning verlopen, is de grote ombouw van knooppunt Vijfsluizen begin november klaar. Maar voor het zover is, volgt eerst nog een periode die voor de weggebruikers de meeste hinder zal brengen. Reist u met de auto en heeft u geen zin om vast te komen staan? Vermijd knooppunt Vijfsluizen!

In de eerste twee weekenden van september worden belangrijke delen van het werk onder handen genomen. De op- en afritten van de A4 en een deel van de Vlaardingerdijk worden aangepast in de weekenden van 1 - 4 september en van 8 - 11 september. In het weekend van 8 tot 11 september wordt bovendien het hele werk aangepast om ruimte te maken voor de laatste fase van het project. De aannemer combineert zoveel mogelijk werkzaamheden om de hoeveelheid afsluitingen en daarmee de mate van overlast voor het verkeer zo laag mogelijk te houden.

Wat merkt u er van?

Weekenden 1 - 4 en 8 - 11 september: op- en afrit A4 afgesloten

De op- en afritten van de A4 moeten worden aangepast op de nieuwe inrichting van knooppunt Vijfsluizen. Om dit werk mogelijk te maken worden de op- en afritten afgesloten voor het verkeer.

 • Van vrijdagavond 1 september 21.00 uur tot maandagochtend 4 september 05.00 uur zijn de op- en afritten aan de Vlaardingse kant afgesloten.
 • Van vrijdagavond 8 september 21.00 uur tot maandagochtend 11 september 05.00 uur is de afrit aan de Vlaardingse en Schiedamse kant afgesloten.
Het verkeer richting Vlaardingen en Schiedam wordt omgeleid via de afritten 9 en 10 van de A20 (Vlaardingen en Schiedam-Noord).

6-11 september: Vlaardingerdijk richting Vlaardingen afgesloten

Van woensdagavond 6 september 20.00 uur tot maandagochtend 11 september 05.00 uur is de Vlaardingerdijk van Schiedam naar Vlaardingen tussen het kruispunt Westfrankelandsedijk, BK-laan en de Karel Doormanweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.

Het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester van Haarenlaan, Nieuwe Damlaan en de A20. Volg hiervoor omleiding R. Fietsers vanuit Schiedam worden omgeleid via de achterliggende woonwijk naar de Westfrankelandsedijk, Vlaardingerdijk.

De Shell-pomp blijft tijdens de afsluiting vanuit Schiedam op de gebruikelijke manier bereikbaar vanaf de Westfrankelandsedijk. Vijfsluizen blijft vanuit Schiedam bereikbaar voor bussen en hulpdiensten. Het verkeer vanaf het knooppunt Vijfsluizen richting Schiedam blijft mogelijk.

8-11 september: Lange wachttijden door beperkte ruimte

Vrijdag 8 september gaan om 20.00 uur de verkeerslichten uit en begeleiden verkeersregelaars het verkeer over het knooppunt. Vijfsluizen is dit weekeinde vanuit Vlaardingen uitsluitend bereikbaar via de Vulcaanweg. Bovendien is er voor het doorgaande verkeer maar beperkte ruimte beschikbaar. Hierdoor moet u rekening houden met vertragingen tot wel een half uur. Maandagochtend 11 september 05.00 uur gaan de verkeerslichten weer aan.

11 september - eind oktober: Mr. L.A. Kesperweg afgesloten

De Mr. L.A. Kesperweg is vanaf 11 september ongeveer 7 weken afgesloten. Autoverkeer kan tussen de aansluiting met de Schiedamsedijk en station Vlaardingen-Oost geen gebruik maken van deze weg. Fietsers, busverkeer en nood- en hulpdiensten kunnen er tijdens de werkzaamheden wel langs.

Rijdt u vanaf de Beneluxtunnel/Ketheltunnel, Vijfsluizen en Schiedam richting Vlaardingen? Rijd dan via een van de volgende routes:

 • A4 – A20, afslag 9 – Holysingel – Burgemeester Heusdenslaan – Van Hogendorplaan (paarse route)
 • Vulcaanweg – Galgkade – Deltaweg – Marathonweg (groene route)
Rijdt u vanuit Vlaardingen richting Vijfsluizen, Schiedam en Benelux-/Ketheltunnel? Maak dan gebruik van een van de volgende alternatieve routes:

 • Van Hogendorplaan – Burgemeester Heusdenslaan – Holysingel – A20 – A4
 • Westlandseweg – Burgemeester Pruissingel – van Beethovensingel – Deltaweg – Galgkade – Vulcaanweg – Schiedamsedijk
Het Bastionhotel blijft tijdens de afsluiting van de Mr. L. A. Kesperweg bereikbaar vanuit de richting van Schiedam naar Vlaardingen via een speciale toegangsweg vanaf de Schiedamsedijk.

11 - 16 september: nachtelijke afsluitingen vanwege asfalteren

Van 11 tot 16 september brengt de aannemer in de avond en nacht de laatste laag asfalt aan over knooppunt Vijfsluizen. Tussen 20.00 uur en 05.00 uur kan het verkeer daardoor deze dagen geen gebruik maken van die delen van de rijbaan waar gewerkt wordt.

 • Nacht van 11 op 12 september:  De inrit van Benelux Workpark vanaf de Schiedamsedijk en de Karel Doormanweg vanaf de Vlaardingerdijk. Doorgaand verkeer tussen Vlaardingen en Schiedam is mogelijk.
 • Nacht van 12 op 13 september: De rijbaan van Vlaardingen naar Schiedam vanaf de inrit naar het Benelux Workpark tot voorbij de viaducten van de A4 en de metro. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van Vlaardingen naar Schiedam, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Schiedam naar Vlaardingen is wel mogelijk.
 • Nacht van 13 op 14 september: De rijbaan van Vlaardingen naar Schiedam vanaf het viaduct van de A4 tot en met de Westfrankelandsedijk. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van Vlaardingen naar Schiedam, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Schiedam naar Vlaardingen is wel mogelijk.
 • Nacht van 14 op 15 september: De rijbaan van Schiedam naar Vlaardingen vanaf de kruising Westfrankelandsedijk, BK-laan en Burgemeester v. Haarenlaan tot voorbij het viaduct van de A4. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van Schiedam naar Vlaardingen, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Vlaardingen naar Schiedam blijft wel mogelijk.
 • Nacht van 15 op 16 september: De rijbaan van Schiedam naar Vlaardingen vanaf het viaduct van de A4 tot en met de kruising Mr. L.A. Kesperweg- Schiedamsedijk. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van Schiedam naar Vlaardingen, dit verkeer wordt omgeleid. Verkeer van Vlaardingen naar Schiedam blijft wel mogelijk.

Altijd op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Of voordat u de weg op gaat even via de webcam kijken hoe druk het is bij knooppunt Vijfsluizen? Kijk op de VijfsluizenappOpent in nieuw venster van de aannemer. U kunt zich hier ook aanmelden voor een nieuwsbrief.
Voor het klaar is nog een keer verkeershinder knooppunt Vijfsluizen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws