maandag, 20 februari 2017 15:39

Voorjaarsvakantie in de bieb

Schiedam - Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur weer leuke activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Deze activiteiten sluiten aan bij de expositie OP ART die vanaf 25 februari in het Stedelijk Museum Schiedam te zien is.

Op maandag 27 februari wordt afgetrapt met de workshop ‘De Optische Illusie’. Stefanie Kampman van KunstKlas gaat op een speelse manier aan de slag met Op Art. In deze workshop leer je kunst maken die je ogen fopt. Of worden je hersens gefopt? Of zijn het toch je ogen? Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 -12 jaar.

Woensdag 1 maart maken de kinderen een wonderdraai, of met een moeilijk woord een thaumatroop. Dit is een aan twee zijden bedrukt vlak. Door dit met touwtjes snel tussen de vingers te rollen, wordt afwisselend de voor- en achterkant zichtbaar. Als dit snel genoeg gebeurd is het net een klein filmpje. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6-9 jaar.

Vrijdag 3 maart kunnen de kinderen zich laten betoveren in de Biblioscoop waar de film Alice in Wonderland uit 2010 (9+) een wereld vol optische illusies toont.

Deelname is gratis, voor de workshops op maandag en woensdag is het aantal plaatsen beperkt. Wil je er zeker van zijn dat je mee kunt doen? Meld je dan aan in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl .
Voorjaarsvakantie in de bieb

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws