zaterdag, 10 oktober 2015 08:25

Voorleesactie wethouders tijdens Kinderboekenweek

Op 7 oktober is de Kinderboekenweek ‘Raar maar waar’ over natuur, wetenschap en techniek van start gegaan. Komende week lezen de wethouders Mario Stam, Alexander van Steenderen en Nathalie Gouweleeuw voor aan kinderen op verschillende basisscholen in Schiedam. Op de Dag van de Duurzaamheid 9 oktober deed wethouder Patricia van Aaken de aftrap in groep 6/7 van basisschool de Violier.

De wethouders lezen voor uit de verhalenbundel ‘Nog lang en gelukkig’ en gaan met kinderen brainstormen over hoe we op een duurzame manier met de aarde om kunnen gaan. Ook ontvangen alle Schiedamse basisschoolleerlingen de speciale Donald Duck editie ‘Naar buiten’ en de ‘50 dingen buiten kaarten’ van Schiedam.

Voorleesacties

Wethouder Mario Stam leest maandag 12 oktober van 14.30 -15.30 uur voor in groep 5 op de Klinker, Bernardus IJzerdraatsingel 1.

Wethouder Alexander van Steenderen leest woensdag 14 oktober van 11.30 -12.15 uur voor in groep 4 en 6 op de Singel, Buijs Ballotsingel 108.

Wethouder Nathalie Gouweleeuw leest vrijdag 16 oktober van 9.00 – 10.00 uur voor in groep 6 op Ababil, Dr. Kuyperlaan 12.

De organisatie van de voorleesactie ligt in handen van het Natuur en Milieu Educatief centrum (NME). Door aan kinderen voor te lezen uit een boek met natuurthema en met ze te praten over hoe we omgaan met de aarde, wil NME kennis over de natuur overdragen en de kinderen nieuwsgierig maken naar de wereld om hen heen.

 

 

VIDEO: Kinderboekenweek 2015 De eerste bijdrage van twee nieuwe vrijwilligers van PopUpTv: Storm en Tiago!Kom naar de Korenbeurs en beleef spannende, leuke en gekke avonturen tijdens ons Kinderboekenweekfeest! PopUpTv nam een kijkje!Interviews: Storm PhilippoCamera: Tiago Filipe Carvalho MotaMontage: Christiaan Salubhttp://www.popuptv.nl

Posted by Pop Up Tv on donderdag 8 oktober 2015
Voorleesactie wethouders tijdens Kinderboekenweek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws