zondag, 31 augustus 2014 22:50

Voorlichtingsbijeenkomst darmkankeronderzoek in de Bibliotheek Schiedam

Op dinsdag 16 september 2014 is er van 19.30 – 21.30 uur een gratis voorlichtingsbijeenkomst bij de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. Tijdens deze bijeenkomst vertelt een internist van het Vlietland Ziekenhuis meer over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker en zal er volop ruimte zijn om vragen te stellen.

Vanaf januari 2014 worden geleidelijk aan mannen en vrouwen tussen de 55 en 75 jaar door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uitgenodigd voor het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Met behulp van de ontlastingstest wordt gekeken of er bloed in de ontlasting zit. Wanneer dit het geval is, kunnen deelnemers voor een darmonderzoek terecht bij het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

Bloed in de ontlasting kan te maken hebben met darmkanker, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Om dit vast te stellen is vervolgonderzoek nodig. De endoscopieafdeling van het Vlietland Ziekenhuis is al jaren gespecialiseerd in het uitvoeren van hoogwaardige darmonderzoeken. Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker bij mensen die geen klachten hebben tijdig ontdekt en behandeld worden. Hierdoor is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar.

Op www.vlietlandziekenhuis.nl vindt u meer informatie en kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws