zaterdag, 28 mei 2016 08:32

Voorlichtingsbijeenkomst Obstructief Slaap Apneu Syndroom

Schiedam - Op donderdag 2 juni 2016 organiseert Franciscus Vlietland in samenwerking met de Apneuvereniging een voorlichtingsbijeenkomst over Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) voor patiënten en hun naasten. Deskundigen geven informatie over verschillende aspecten waarmee slaap-apneu patiënten en hun naasten te maken kunnen krijgen na de diagnose.

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertelt een longarts meer over comorbiditeit bij slaap-apneu. Comorbiditeit betekent het tegelijkertijd voorkomen van twee of meer stoornissen/aandoeningen bij een patiënt. Hiernaast wordt ook praktische informatie gedeeld omtrent CPAP apparatuur en het uitlezen ervan. De bijeenkomst duurt van 19.15 tot 21.10 uur en vindt plaats in het Nolet Auditorium op de vierde verdieping van Franciscus Vlietland.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis. U kunt zich uiterlijk tot 30 mei aanmelden bij het Patiënten Service Bureau, via telefoonnummer 010 - 893 0082 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Voorlichtingsbijeenkomst OSAS’. Vermeld in de mail met hoeveel personen u aanwezig bent. Het aantal plaatsen in het auditorium is beperkt.

Ster voor slaap-apneu

De ApneuVereniging voert jaarlijks een prestatie- en waarderingsonderzoek uit onder patiënten. Op basis van dit onderzoek deelt de vereniging sterren uit aan ziekenhuizen die bovengemiddeld scoren. Slaappolikliniek Franciscus Vlietland heeft voor 2015 één ster behaald. Op de slaappolikliniek kunt u terecht als u slaapproblemen heeft, zoals snurken en ademstilstanden. Jaarlijks worden er ongeveer 700 slaapregistraties uitgevoerd.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.vlietlandziekenhuis.nl.

Voorlichtingsbijeenkomst Obstructief Slaap Apneu Syndroom

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws