dinsdag, 28 juni 2016 09:01

Voorlopig geen open dagen opgravingen Vlaardingen

Vlaardingen - De open dagen bij de opgraving aan de Zuidbuurt kunnen niet doorgaan op 1 en 2 juli a.s. De aanhoudende regen heeft de opgravingsputten doen onderlopen en de bodem is helemaal verzadigd. Op droge momenten trekt het water dus ook niet weg.

Het gebied is nu zo nat, dat de archeologen en Rijkswaterstaat de opgraving tijdelijk hebben moeten stilleggen om de sporen en vondsten te beschermen. De locatie is op dit moment dus ook niet geschikt om bezoekers te ontvangen.

Wie nieuwsgierig geworden is, moet dus nog even geduld hebben. De bodem moet eerst goed drogen voordat de opgraving hervat kan worden. Het plan van Rijkswaterstaat en de gemeente Vlaardingen is om medio augustus twee nieuwe open dagen te organiseren. De nieuwe data worden tijdig aangekondigd.

Wateroverlast was ook voor onze middeleeuwse voorouders een probleem. Dijken moesten de nederzetting en de ontginningen beschermen en de boeren wierpen terpen op om droge voeten te houden. Nu is de opgraving van een dergelijke terp tijdelijk stilgelegd. De strijd tegen het water duurt voort...

Voorlopig geen open dagen opgravingen Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws